Az év vállalkozása: X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft

2004.11.26. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az év vállalkozása díjat a X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft. képviseletében Sahó László vehette át.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Emlékezetes születésnap

Sahó László
– Megható és örömteli érzés volt átvenni a Presztízs-díjat – fogadta gratulációnkat Sáhó László ügyvezető, aki elárulta azt is, ennél szebb születésnapi ajándékot el sem lehet képzelni. Az X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft. ugyanis 10 éves.

Talán véletlen, talán a sors akarta így. Tavaly is, tavalyelőtt is pályázott a Presztízs-díjra az X-Rent, ám az áhított elismerést harmadik nekifutásra sikerült elhódítani. Éppen abban az évben, amikor a vállalkozás alapításának tizedik évfordulóját ünnepli.

– 1994. július elsején jegyezték be cégünket, akkoriban Séf Kft. volt a nevünk, s ketten alapítottuk egy üzlettársammal – avat be a részletekbe Sáhó László, akitől megtudtuk azt is, az idők folyamán nemcsak a kft. neve változott, hanem a tulajdonosi összetétel is. Ma az X-Rent igazi családi vállalkozás, Sáhó László mellett felesége is tulajdonos.
A cég nevéből adódóan kétféle tevékenységgel is foglalkozik, kisebb részben autókölcsönzéssel, nagyobb részben flottakezeléssel. Az utóbbi azt jelenti, hogy nagyobb cégek számára vállalják a gépkocsiállomány teljes fenntartását, a beszerzéstől a szervizelésen át egészen a leamortizált autók eladásáig.

Mindezt immár az egész országban, az X-Rent ugyanis Győrön kívül más nagyvárosokban is rendelkezik irodával. Legnagyobb ügyfeleik a MÁV Rt., a Rába rt., a Nolato Kft., a Duna TV, a Magyar Rádió, a Snow Fox és a Federal Mogul.

Az elmúlt tíz év fejlődése és növekedése nemcsak ügyfeleik számán és forgalmukon, hanem alkalmazottaik létszámán is látszik. A kezdeti kettőhöz képest ma harminc embernek adnak kenyeret. Immár Presztízs-díjas vállalkozásként.

Tíz év krónikája dióhéjban

1994. július 1.: Megalakul az X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft. elődje Séf Kft. néven.
1998: Új irodaházba költözik a vállalkozás.
2000: ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítványt szerez a cég.
2003: Megnyílik a győri központú cég budapesti irodája.
2003: A névváltozás éve. A Séf Kft. X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft.-re változik.
2003: Elnyerik az Üzlet és Siker fődíját.
2004: Debrecenben is irodát nyit az X-Rent.
2004. november 25.: A Kisalföldi Presztízs Díj elnyerése.

A tervek: megpályázták a MÁV tenderét, a tét közel ezerkétszáz autó. Jelenleg a két legjobb közé jutottak tizennyolc indulóból. Ha sikerül elnyerni, a cég a duplájára növekszik.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...