Az év vállalkozása: Szintézis Informatikai Rt.

2005.11.25. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az év vállalkozása díjat a Szintézis Informatikai Rt. képviseletében Szabó István vehette át a díjátadó ünnepségen.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Szabó István
Az év vállalkozása: Szintézis Informatikai Rt.

Kattintson a képre >>
– Nagyon örülök. Szerintem tényleg presztízs ezt a díjat elnyerni. Már most, az átadás után sokan jöttek oda hozzám gratulálni, és lehetett érezni, hogy őszintén teszik. A zsűri tagjai is elismerően szóltak. Mindez tényleg jóleső érzés – mondta Szabó István vezérigazgató.

A Szintézis rt. első embere az elismerés átvételekor elmondott pár mondatos beszédében kiemelte, a díjat barátja és üzlettársa, a közelmúltban elhunyt Galló Gyula emlékének ajánlja. Nagyon nehéz lesz őt pótolni – tette hozzá a Kisalföld munkatársának. 1976 óta dolgoztak együtt. Jó barátok voltak, de kevés olyan nap akadt, hogy ne vitatkoztak volna egymással. Persze nem veszekedésekről volt szó, hanem előrevivő vitákról. És ezek révén jutott előre a cég.
Szabó István elmo
ndta, a díj arra ösztönzi a céget, hogy a jövőben még többet teljesítsenek. S mivel a Szintézis nemcsak az rt.-ből áll, hanem egy cégcsoportról van szó, reméli, hogy jövőre egy másik társaságuk nyeri valamelyik kategóriát. Elárulta azt is, hogy lesz egy új vállalkozásuk – hogy milyen, az egyelőre még titok –, amelynek révén teljesen új profillal fog a Szintézis megjelenni a piacon. S könnyen lehet, hogy két év múlva ott lesz majd az esélyesek listáján.

A vezérigazgató riválisairól elmondta, hogy tiszteli a másik két céget, amelyik a három közé került. A Halászi Takarékszövetkezet és a Ceres Sütőipari Kft. is az üzleti partnereik közé tartozik. Hasonló erősségű cégek versenyeztek, a zsűri most nekik kedvezett.

Bejárták a ranglétrát
A Szintézis Informatikai Rt. húszéves fejlődése jól tükrözi a hazai számítástechnika és informatika történetét. Az állami munkahely, a privatizáció, a magánvállalkozás, az alkatrészekre szétbontott és darabonként, turistaforgalomban behozott számítógépegységek, majd világszínvonalú eszközök forgalmazása, később fejlesztése mind egy-egy állomása a vállalkozás életútjának.
A folyamatos fejlődés, a többszöri átalakulás (gmk, leányvállalat, kft.) eredményeképpen 2002 óta részvénytársaságként működnek.
A társaság fő tevékenységi területei a szoftvergyártás, informatikai szaktanácsadás, személyi számítógépek gyártása, forgalmazása, informatikai rendszerek tervezése, kivitelezése, valamint garanciaidőn belüli és azon túli szervizszolgáltatás. Jelenleg mintegy 110 munkatárssal dolgoznak.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...