Az év üzletembere: Takács Tibor

2004.11.26. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az év üzletembere címet Takács Tibor, a Meló-Diák iskolaszövetkezet egykori tagja vette át.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Diákmunkásból elnök

Takács Tibor
Takács Tibor elsőéves volt az akkor még főiskolai rangú Széchenyin Győrben, amikor a Meló-Diáknál munkát vállalt. Tagként volt kapcsolata ahhoz az időközben kiterebélyesedett szervezethez, melynek most 33 évesen elnöke.

Takács Tibor Zalaegerszegen született, a középiskola után Győrben folytatta tanulmányait az akkor még Széchenyi műszaki főiskolán, annak is a gépjárműüzemi szakán. Ennek éppen tizenöt esztendeje és az ifjú a tanulás mellett munkát vállalt az akkor még csak   alig egyéves múltra visszatekintő Meló-Diáknál. Takács Tibor most 33 éves és tizenegy éve annak a szervezetnek az elnöke, melynél tagként kezdte a munkát. Az időközben szervezetileg átalakult, a cégbíróságon most Meló-Diák Északnyugat-dunántúli Régió Iskolai Szövetkezet elnöke, Takács Tibor az idei Presztízs-díj Az év üzletembere díj pályázatának nyertese.
A kérdésre, hogy milyen meggondolásból pályázott, azt válaszolja, hogy a Presztízs-díj indulása óta követte és figyelte a cége ezt a pályázati lehetőséget, és mindig más kategóriában indult. Most Az év üzletembere díjra. Még ha személyes jellegű is a megszerzett díj, a még 15 évesen is fiatal, ambiciózus cégének és annak minden munkatársának szól az elismerés.

A szövetkezet elnöke annak idején diákmunkásként kezdte. Cégénél minden lépcsőfokot végigjárt, például volt bérszámfejtő és ágazatvezető is. Büszke a cégére, ezért büszke a Presztízs-díj Az év üzletembere díjára is. Takács Tibor azt mondja, a most elnyert díj rangot ad annak a tevékenységnek és annak a munkának, amit végeznek. Bizonyítja, hogy az egyetemistákra, főiskolásokra, sőt, a középiskolá-
sokra is nagyon sokféle munka felelősségteljesen rábízható.
Zalaegerszegiként lokálpatrióta Győrben.

Régiós iskolai szövetkezet

Maga a vállalkozás, a Meló-Diák 15 éves múltra tekint vissza: azzal a céllal alakult, hogy segítse a térség vállalkozóit és pénzkereseti lehetőséget teremtsen főiskolásoknak, egyetemistáknak.  Győr után Mosonmagyaróvárott és Sopronban szervezte meg kirendeltségét, majd irodát nyitott Kapuváron és Csornán, később Szombathelyen, Tatabányán, Esztergomban és Komáromban. A vállalkozás öt éve, 1999-ben vette fel a mai szervezeti formáját. Akkor jegyezte be a cégbíróság a Meló-Diák Északnyugat-dunántúli Régió Iskolai Szövetkezetet. A szövetkezet vezetősége tizenegy éve együtt dolgozik. A cég  árbevétele tavaly meghaladta a 600 millió forintot és a szövetkezettől jövedelmet kapott diákok száma megközelítette a hétezret. Az idei bevétel elérheti a 700 milliót, munkavállalóinak száma pedig a 8 ezret. Ezek önmagukért beszélő számok.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...