Az év üzletembere: Kocsis Róbert

2007.11.30. 09:49
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

– A hit és tűz tehet egy embert és egy vállalkozást sikeressé – adja a recept titkát az év üzletemberévé választott Kocsis Róbert, aki nemcsak ügyvezető igazgatója, hanem résztulajdonosa is a Security Patent Kft.-nek.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Kocsis Róbert
A gratulációkat szerényen fogadja a kitüntetett, s az érdemeket rögtön áthárítja kollégáira, dicsérve kreativitásukat, a csapatszellemet, s nem titkolja azt, büszke rájuk. Elárulja azt is, korábban olimpiai bajnok akart lenni, a válogatottságig eljutott, a hőn áhított álom azonban nem jött össze. Nem adta fel, s más területen vágyott a sikerre, egy nagy céget akart igazgatni. Üzleti álma beteljesült, a Security Patent éves forgalma nemcsak veri a milliárdot, hanem jóval meg is haladja azt. Vagyis az általa felvázolt sikerrecept a hit és a tűz mellett egy újabb elemmel, az akarattal is kiegészül.

Felvetésünkre, hogy sok üzletember állítja: Magyarországon vállalkozni egy külön kategória, s egyetért-e ezzel, egyetlen szóval válaszol: „Maximálisan." Majd hozzáteszi azt, Magyarországon vállalkozni túlélő-
show, főleg a mai világban. Újabb kérdésünkre, hogy a mostani siker fényében lát-e árnyakat az elmúlt tizenöt évből, s volt-e olyan pillanat, amikor a törülköző bedobását fontolgatta, a 2000-es évet említi. Akkor még csak alkalmazottja volt cégének, s az akkori vezetők a céget gazdaságilag megroggyantották.

– Át kellett venni a céget, s mivel a gazdaságban zöldfülűnek számítottam, fél év alatt majdnem tizenöt évet öregedtem – eleveníti fel az akkori időszakot az év üzletembere, aki ismét csak a tűzre és a hitre hivatkozik, amely a legnehezebb szituációkban is átlendítette. Az álmok pedig azóta sem hagyják nyugodni, mert hisz abban, hogy realizálhatók. Ezek között említi a terjeszkedést, a teljes régió lefedését, Zalaegerszegtől Budapestig.

A tizenöt év legnagyobb sikerének azt tartja Kocsis Róbert, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. is őket bízta meg a biztonsági feladatok ellátásával.

A tízek között
A Security Patent 15 év alatt bekerült Magyarország tíz legnagyobb biztonsági cége közé. Éves bevétele meghaladja az egymilliárd-kétszázmillió forintot. Néhány fontosabb állomás:
1991: Az alapítás éve. Magyar bajnok sportolók, rendőrtisztek, biztonsági szakemberek létrehozzák a magyar tulajdonban lévő vagyonvédelmi céget.
1994: Három év alatt Győr meghatározó vagyonvédelmi cége lesz.
1996: A Patent ügyfeleinek száma eléri a 800-at.
1999: A folyamatos szakmai képzéseknek köszönhetően a Security Patent elfogói megnyerik a nemzetközi testőrverseny fordulóját.
2001: ISO-minősítés megszerzése.
2003: Új irodaházba költöznek.
2005: Részesedés a zalaegerszegi Zavéd Kft.-ben és a mosonmagyaróvári Patent-Plusz.
2006: A 15 éves Security Patent megnyeri a győri Audi vagyonvédelmi pályázatát.
2007: Presztízs-díj Az év vállalkozása kategóriában.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...