Az év új vállalkozása: Rába Vinotéka Kft.

2007.11.30. 09:50
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az idén márciusban nyílt új borszaküzletüket, a Borpont Delicate-ot esélyesnek tartották a győzelemre, ezért indultak a Presztízs-díj-pályázaton. Igazuk volt.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Takács Zoltán
„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk" – mondta bemutatkozó filmjében Takács Zoltán, a Rába Vinotéka Kft. tulajdonosa és vezetője, s ez a mondat sokaknál nyitott fülekre talált. De kellő támogatottságot kapott a zsűrinél is – persze már nem ez a kijelentés, hanem a Borpont Delicate, Győr legnagyobb és talán legújabb borszaküzlete, amivel az új vállalkozás kategóriában indulhatott a kft. „Azért neveztünk, mert nyerni szerettünk volna" – mondta a díjátadás után Takács Zoltán, hozzátéve, hogy pontosan tudták, milyen presztízst lehet kivívni azzal, ha nyernek. „Kiállításokon, bemutatókon most már ott lehet a nevünk mellett, hogy Presztízs-díjasok vagyunk, ami a mi szakmánkban igenis sokat jelent."
A megyei bortermelésről és a borkereskedésről pozitív képet tud festeni a szakember, azt mondja, a Soproni és a Pannonhalmi borvidék – nagy örömére – látványos fejlődésnek indult az elmúlt három-négy évben. „A jó borból van kereslet, s cégünk küldetése is az, hogy terjessze a magyar borkultúrát, lehetőleg minél szélesebb körben. Feladatunknak tekintjük azt is, hogy elősegítsük a régió gasztronómiai fejlődését és megfelelő borkínálat kialakítását a vendéglátóhelyeken."
A gálán Takács Zoltán a műsorvezető kérdésére a színpadon azt válaszolta, azért (is) kezdett a borkereskedésbe, mert tíz éve még nem talált magának megfelelő borokat. Most persze már találna, de arra a kérdésre, hogy ezt a díját mivel ünnepli meg, csak egyet válaszolhatott: „Pezsgővel."
Rába Vinotéka Kft.
Rába Bútorház Kft. néven alapította Takács Zoltán tulajdonos az első családi vállalkozását 1996. augusztus 1-jén. A főprofil ekkor még az irodabútor-kereskedelem, de már jelen volt hobbiként a borászat, a borkóstolás és ezzel együtt a borkereskedés is. A következő év (1997) alapköve a cégnek: ekkor vált főprofillá a borkereskedelem, s kapta meg a mai napig sikeresen használt és elismerést kivívott új nevét, a Rába Vinotéka Kft.-t. Az első borszaküzlet Győrben a Kisfaludy utcában nyílt meg 1996. december 1-jén.
Kezdetben még csak a Takács házaspár dolgozott a cégben, az első munkatársat 1998-ban vette fel a családi vállalkozás. Ettől kezdve évről évre bővült a dolgozói létszám, jelenleg nyolcan dolgoznak a kft.-ben. A cégalapítás tizedik évfordulóját tízmillió forintos beruházással létrehozott, exkluzív, tágas és barátságos borszaküzlet megnyitásával ünnepelték meg. A Borpont Delicate (mint új vállalkozás) 2007 márciusa óta látogatható Győr belvárosában.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...