Az év kisvállalkozása: A Ternyák Trade Kft.

2007.11.30. 09:52
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A dinamikus fejlődés iskolapéldája nyerte el a kisvállalkozás díját, a Trenyák Trade Kft. tizenöt éve szédületes sikertörténet.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Ternyák László
Ternyák Lászlót, a kft. tulajdonosát és ügyvezetőjét Az év üzletembere díjra is jelölték – nem véletlenül. Az autószerelőből lett cégtulajdonos ugyanis mára egy tőle kezdetben igen távol álló területen, a bútorgyártásban emelkedett ki a többi cég közül. Elég a számokról annyit, hogy kezdetben 4 alkalmazottat foglalkoztatott a társaság, míg ma 38 fő dolgozik a Ternyák Trade Kft.-nél. A cég folyamatosan fejlődött, s eddigi pályafutását nézve idén van a csúcson, csak a foglalkoztatottak aránya 30 százalékkal nőtt egyetlen év alatt. Az igazgató szerint soha nem volt ilyen forgalma a kft.-nek, annak dacára, hogy a nehezebb gazdasági helyzetben a legtöbb kereskedelmi egység inkább panaszkodik „2006-ra", valamint erre az évre.
– Idén jutottam el csak odáig, hogy megméressem magam ezen a díjkiosztáson, valahogy mindig úgy éreztem, hogy nincs itt az ideje – vall a díjról Ternyák László. – Többen ösztönöztek, hogy induljak, de csak az elmúlt egy-két évben mertem azt mondani, már olyan minőséget és mennyiséget forgalmazunk, ami jogalapot adhat az üzleti szféra legjelesebbjeivel összemérni magam.
– Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem a zsűri döntését, bevallom, meglepetésként ért. A Presztízs-díj nemcsak erkölcsi elismerést jelent, de hallatlanul nagy mérföldkő az életünkben, a partnerekkel, vásárlókkal való kommunikációban, hogy ezt az elismerést belefoglalhatjuk a referenciánkba, s az ismertség lehetőséget biztosít a piac bővítésére, a szolgáltatások szélesebb körű bemutatására – mondta Ternyák László. Az ügyvezető tudatta azt is: jövőre ismét hatalmasat lép előre a társaság, mert az eddigi beruházások után egy új, kétszintes áruház épül a jelenlegi telephellyel szemben lévő, 6800 négyzetméteres telken. 
Ternyák Trade Kft.
Ternyák László 1992-ben az Épfu Trade Kft.-nél boltvezetőként dolgozott, egy évvel később 50, 1997-től pedig már 100 százalékban tulajdonosként irányította a vállalkozást, ami azóta viseli a Ternyák nevet. Tíz éve új telephelyre költözött a vállalkozás, 2001-ben pedig saját tulajdonú telephely építésébe kezdtek.
Az 1300 négyzetméter területű, új csarnok, benne a 180 négyzetméteres bemutatóteremmel már mindenben megfelel a megnövekedett igények kiszolgálásának. Innentől kezdve évi 40–50 százalékkal nőtt a cég forgalma, s ami a létszámot illeti: a kezdeti 4 főhöz képest ma 38-an dolgoznak a barkácsáruházban. Azóta már egy új raktárcsarnokot is átadtak, de a legnagyobb „dobás" 2006-hoz fűződik a tulajdonos szerint, amikor – pályázati támogatással – lecserélték a teljes gépállományt.
A cég vezetésében az ügyvezető fia, ifj. Ternyák László is aktívan részt vesz: 1995 óta kereskedelmi igazgatóként ő irányítja a bútorgyártást.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...