Az előzsűri véleménye

2003.09.12. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az előzsűri több tagja mindenképpen mérföldkőnek tekinti a Presztizs-díjat a kis- és középvállalkozások és környezetük kapcsolatára nézve, mivel publicitásuk nincs arányban gazdasági jelentőségükkel.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Lőre Péter, az Audi Hungária szóvívője meglepetéssel fogadta, hogy a pályázók milyen kreatív ötletekkel igyekeznek ellensúlyozni a kis- és középvállalkozásokat sújtó tőkeszegénységet. Lőre Péter a pályázatok értékelése során különösen nagy figyelmet szentelt annak, hogy perspektívikusan tervezi-e működését a vállalat és hogy képes-e egyaránt kapcsolatot tartani a multinacionális vállalatokkal és a magyar tulajdonú cégekkel.

A Graboplast rt. vezérigazgató-helyettese, Bori Tibor bízik abban, hogy a következő évek során akár meg is triplázódik a beérkező anyagok száma. A szakember elsősorban a formai kidolgozottságot tartotta szem előtt, de nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy kiviláglik-e a pályázatból a vállalat jövőképe? Fontos szerepet kapott az értékelésben, hogy egy-egy kis. és középvállalkozás milyen mértékben járul hozzá adójával a régió fejlődéséhez.

Pintér István, a Rába rt. stratégiai vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a kis- és középvállalkozások – akárcsak Európa fejlett országaiban – nagyobb szerepet vállalnak a gazdaságban, mint a nagyvállalatok, azonban ez nincsen arányban a rájuk eső figyelemmel. „Híve vagyok minden olyan kezdeményezésnek, amely ezt a helyzetet előre mozdítja, s örömmel üdvözlöm a Presztizs-díjat, amely a régióban látótérbe helyezi a dinamikusan működő kis- és középvállalkozásokat" – mondja a vezérigazgató-helyettes.

Az Integrál-H rt. vezérigazgató-helyettese, Perjés Zoltán szerint a kisvállalkozás kategóriában minden pályázat értékelhető volt, a cégek piaci pozíciójuk további alakulása során fontosnak tartja a pályázat által kínált lehetőséget is. A zsűritag külön kiemelte a Meló-Diák Iskolai Szövetkezetet, amelynek alkalmazkodóképessége, tervszerű gondolkodása, jövőképalkotása, társadalmi szerepvállalása példamutató lehet. Az "év kisvállalkozása" kategóriában méltatást érdemel Perjés szerint a Rádió Győr, amelynek alapvetően a piaci munkáját ismerte el a zsűri.

Dr. Kardos Károly elmondta: bízik a Presztizs-díj környezetépítő hatásában. A Széchenyi István Egyetem docense a kisvállalkozások közül szintén kiemelte a Meló-Diákot, amely hatezer diáknak, hallgatónak ad munkát, s lehetőséget arra, hogy a munkavállalás adminisztratív és jogi velejárójával megismerkedjenek. A cég dinamizmusát jól mutatja, hogy tavaly harminchárom százalékos növekedést tudott produkálni.
A környezetvédelmi kategóriába érkezett pályázatok közül a Pannon Baromfi elsősorban a víztisztaságért érzett – s komoly beruházásokban is megmutatkozó – felelősségéért kapott kitüntető figyelmet az előzsűritől.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...