Átadták a Presztízs-díjakat

2003.11.28. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Második alkalommal adták át a Kisalföldi Presztízs Díjakat a győri egyetemi csarnokban csütörtökön este tartott ünnepségen.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Az elismerést – amelyet lapunk kiadója, a Lapcom kft. kezdeményezésére alapított öt megyei cég és az iparkamara – ezúttal négy vállalkozásnak, illetve üzletembernek ítélte oda a szakértő zsűri.

A Kisalföld kiadója, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. kezdeményezésére négy további cég – az Audi Hungaria Motor Kft., a Graboplast Rt. Holding, az Integrál-Hexa Magasépítőipari és Fővállalkozói Rt., a Rába Járműipari Holding Rt. –, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara tavaly alapította meg a Kisalföldi Presztízs Díjat. Az elismerés létrehozását az motiválta, hogy versenyt hirdessenek a megye vállalkozásai között, és szakmai szempontok alapján válasszák ki azokat, amelyek – eredményeik, munkájuk alapján – példaként állíthatók a többi cég elé.

Ennek a versenynek a fontosságát emelte ki Balogh József győri polgármester a tegnap esti ünnepi díjátadó gálaesten. A politikus hangsúlyozta: ahogy a sportban, a kultúrában, az oktatásban vagy a közigazgatásban hasznos a megmérettetés, úgy fontos a gazdaságban is. A megyeszékhely vezetője köszönetet mondott a Lapcom kft.-nek, amiért kitalálta a díj ötletét, és megvalósította azt.

Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója úgy vélekedett: a díj sikerét, presztízsét bizonyítja, hogy ezúttal már 39-en pályáztak a különböző kategóriákban. „A Presztízs-díj a nyilvánosságot jelenti, amelynek pénzbeni értéke van" – mondta, utalva arra, hogy a nyertesek kiemelkedő publicitást kapnak a következő hónapokban a Kisalföldben.
Tóth Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyebek mellett megjegyezte: a bírálók azt is nézték, hogy a jelöltek mennyire készültek fel Magyarország jövő évi európai uniós csatlakozására.

Az alapítók öt kategóriát neveztek meg – „Az év vállalkozása" díj, „Az év kisvállalkozása" díj, „Az év üzletembere" díj, valamint üzleti innovációs díj, illetve Az év környezetvédelmi díja –, amelyekre írásban lehetett pályázni. Utóbbi kategóriában ezúttal nem hirdettek győztest.
Ezt követően adták át az elismeréseket. Az üzleti innovációs díjat Borsodi László, a Borsodi Műhely Kft. tulajdonosa Heinrich Frankétól, az Audi Hungaria Motor Kft. pénzügyekért felelős igazgatójától, „Az év kisvállalkozása" díjat Pásztor Attila, a Hat-Agro Kft. ügyvezető igazgatója Pintér Istvántól, a Rába Járműipari Holding Rt. vezérigazgatójától, „Az év vállalkozása" díjat Gasztonyi László, a Vill-Korr Bt. cégvezetője Imre Istvántól, az Integrál-H rt. vezérigazgatójától, „Az év üzletembere" díjat Réti Attila, a Kaiser Food tulajdonosa Jancsó Pétertől, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatójától vehette át.

Vélemények a díjról

Nagy Ottó, az IHH Nyelviskola vezetője:
– Tavaly is nagy érdeklődéssel figyeltem a díjat az életre hívástól az átadásig, és így volt ez idén is. Azt látom, hogy az elismerésnek már most nagy a presztízse. Akik megnyerték, megérdemelték, akik pedig nem, azok inspirálva érzik magukat, hogy jövőre ők legyenek a befutók.

Bárány István, a Győri Közgyűlés Pro Urbe-frakciójának vezetője:

– Jónak tartom a díjat. Szerencsére ma már nem kell szégyellni Magyarországon sem, ha valaki sikeres.

Kovacsics Imre, a győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója:
– Idén még nem tudtunk elindulni a díjért, mert csak alig egy hónapja üzemeltetjük a fürdőt. Legközelebb indulunk, és nyerni szeretnénk „Az év vállalkozása" kategóriában.

A meghívott több száz vendég nagyszabású gálaesten ünnepelte a négy kategória nyerteseit.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...