Átadták a Presztízs- díjakat

2004.11.26. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

34 pályázóból hatan nyerték el idén a Kisalföldi Presztízs Díjat, melyet a győri Egyetemi Csarnokban adták át

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Szammer István
A Kisalföldi Presztízs Díjat az Audi Hungariával, a Graboplasttal, a Rába Rt-vel, az Integrál-H-val és a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen alapította a Lapcom kft., hogy nyilvánosságot biztosítson a régió sikeres, példa mutató gazdasági szereplőinek, s az elismerés által hozzájáruljon az üzleti élet fellendítéséhez. 
Csütörötkön a győri egyetemi csarnokban rendezett díjátadón Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója a harmincnégy beérkezett pályázattal kapcsolatban elmondta, a jelentkezők nagy része szolgáltató, s a kisebb hányad végez termelési tevékenységet. Ez a tény a mai kor követelményeit híven tükrözi. Adalékként tette hozzá az igazgató azt is, hogy Krisztus után 1950-ig kevesebb szolgáltatói ágazat született a világban, mint az azóta eltelt fél évszázadban. A már harmadszor megrendezett Presztízs-díj elbírálása idén több okból is külön bözött a tavalyitól.

Az egyik, hogy a zsűri 2003-as döntésétől eltérően idén a környezetvédelmi díjat is odaítélte a legjobb pályázónak, a győztes a Gerab Műanyag-feldolgozó és Szolgáltató Kft. lett. A másik, hogy új kategória is született, a munkaerő-fejlesztésért díjat az Eurest Étterem üzemeltető Kft.-nek ítélte oda a zsűri.

A pályázat ismertetője során elhangzott: a környezetvédelmi díjat annak a cégnek ítélte oda a zsűri, amely kiemelkedő figyelmet fordít a környezeti értékek megóvására, ezen belül a károsanyag-ki bocsátásra, a hulladék vagy a zajszint, vagy összességében az üzleti tevékenység környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentésére. Az új, munkaerő-fejlesztési kategóriában a zsűri azon vállalkozások pályázatait várta, amelyek dolgozói munkaerő-piaci helyzetének javításában jeleskednek, képzési, motivációs rendszerük példa mutató.

A kategóriát a Nemzeti Felnőtt képzési Intézet támogatásával hozták létre a Kisalföldi Presztízs Díj alapítói. A környezetvédelmi díjat a Gerab kft. ügyvezető igazgatójának, Vidák Gábor nak adta át Heinrich Franke, az Audi Hungaria Motor Kft. pénzügyi igazgatója, míg az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-nek járó munkaerő-fejlesztési díjat Kaszás Helga, a cég humánerő-fejlesztési vezetője vehette át Pintér Istvántól, a Rába rt. vezérigazgatójától.

Az év vállalkozása díj győztese az X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft. lett, a díjat Szammer István, a Lapcom ügyvezető igazgatója adta át Sáhó László igazgatónak. E kategóriában a zsűri azt figyelte, hogy a vállalkozás mennyire növelte piaci potenciálját, nyereségességét az elmúlt év során, illetve hogy tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt a régió gazdasá gára. A vállalkozásnak legalább húszfősnek kellett lennie.

Az év kisvállalkozása a Tetőcentrum Magyarország Kft. lett, mivel a zsűri szerint e vállalat fejlődése, jövőképe a legpéldamutatóbb a többi kis vállalkozás számára. Az igazgató Szűcs Gábornak Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara elnöke adta át a Presztízs-díjat. Az év üzletembere Takács Tibor, a Meló-Diák Észak nyugat-dunántúli Régió Iskolai Szövet kezet megalapítója. A mársok ezer munkaerőt foglalkoztató hálózat megálmodójának Imre István, az Integrál-H rt. elnök-vezérigazgatója adta át az elismerést.

Az üzleti innovációs díjat a Jankovits Hidraulika Kft. nyerte el, az értékesítési technológiájával saját iparága jele nét és jövőjét is meghatározó vállalat igazgatója, Jankovits István Jancsó Péter től, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgató jától vette át a Lebó-plakettet. A díjak tegnapi átadását keretbe foglaló, nagyszabású ünnepségen a méltató beszédeket és a Revita Televízió által ké szített cégismertető filmeket zenei prog ram fűszerezte, méghozzá nem is akár milyen.
A Budapest Jazz Orchestra kiváló kíséretével három generáció sztárképviselője énekelt. A program zárásaként Charlie, Roy és a fiatal Emilio együtt dalolt a színpadon.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...