Női kézilabda

2024.05.22. 07:35

NB I – Utolsó hazai meccsét játssza a Motherson Mosonmagyaróvár – videó

A Motherson Mosonmagyaróvár szerdán 18 órakor a Kozármislenyt fogadja. A sereghajtó, az első osztálytól már matematikailag is elbúcsúzó mislenyiek ellen is kötelező a győzelem Gyurka János együttesének.

Kisalföld.hu

Udvardi Lauráék újabb lépést tehetnek a bronzérem megszerzése felé.

Fotó: mkcse.hu

„Az elmúlt néhány mérkőzésen a Kozármisleny megmutatta, hogy tud felszabadult, jó játékot mutatni, és képes meglepni ellenfeleit – mondta Udvardi Laura, a Motherson Mosonmagyaróvár jobbszélsője. – Ha a saját, lendületes játékunkat meg tudjuk valósítani, akkor nem lesz gond az utolsó hazai bajnoki meccsünkön sem.”

Az MKC zsinórban hat győzelemmel várja a Kozármisleny elleni találkozót.

„Teljesen mindegy ki ellen lépünk pályára, győznünk kell – ezt már Stranigg Zsófia, az MKC balszélsője mondta. – Ezek a két pontok visznek bennünket közelebb a céljainkhoz. Az utolsó hazai meccsünkön szeretnénk a távozó játékosainkat méltóképpen elbúcsúztatni, hogy szép emlékekkel zárják az szezont. A támadójátékunkat is szeretnénk magas szinten megvalósítani, hiszen ez jól működött az elmúlt időszakban.”

A mérkőzés szünetében az U17-es bajnokság másodosztályában bajnoki címet nyerő, így a legjobbak közé feljutó csapatot köszöntik az MKC vezetői.

Egy kis matematika

Érdekes helyzet állt elő a Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzése kapcsán, ugyanis amellett, hogy Gyurka János együttesének kötelező feladat a két pont begyűjtése a sereghajtó ellen, fél szemmel érdemes a DVSC–Audi-ETO meccsre is figyelnie, hiszen amennyiben a zöld-fehérek győznek a Loki otthonában, akkor pontszámban beéri az MKC a debrecenieket, az egymás elleni összevetésben pedig Albekék a jobbak.

Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor az utolsó fordulóban az MKC-nak elég „csak” győznie Kisvárdán a bronzéremhez. Viszont ha a Loki legyőzné az Audi-ETO-t, akkor a végső helyezések függnek az FTC–DVSC találkozótól is.

A mosonmagyaróváriak remek formába lendültek a szezon végére, legutóbbi hat mérkőzésüket megnyerték, ebből ötön 40 gól felett dobtak. Egyedül a Vác ellen nem jött ez össze, de ezt aligha bánta az MKC, hiszen az ötödik helyezett otthonában így is magabiztosan, 30–24-re győzött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában