Sikerek

2024.04.18. 18:20

Nemzetközi kung-fu versenyt rendeztek Mosonmagyaróváron - fotók

A Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sport Egyesület (MSK SE) a napokban Mosonmagyaróváron az UFM arénában szervezte meg az I. Two Rivers Nemzetközi Kung Fu versenyt, hét ország részvételével.

Kisalföld.hu

Hét ország versenyzői közül kerültek ki a legjobbak.

A Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sport Egyesület (MSK SE) által szervezett I. Two Rivers Nemzetközi Kung Fu versenyen hét ország képviseltette magát. Horváth Gabriella, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sport Egyesület elnökének tájékoztatása szerint Anglia, Csehország, Szerbia, Németország, Szlovákia, Olaszország és Magyarország 37 sportegyesületének több, mint 500 versenyzője vett részt a versenyen.

Több mint 500 versenyző mérette meg magát Mosonmagyaróváron.
 

A rendezvény első napján a formagyakorlatoké volt a főszerep. A versenyek 3 páston folytak párhuzamosan. Tradicionális külső -és belső erős továbbá modern wushu kategóriákban. Fegyveres és pusztakezes gyakorlatokat mutattak be a versenyzők.

Másnap pedig küzdelmekkel telt a versenynap. Light sanda és sanda kategóriákban mérették meg magukat az indulók.

A verseny bíróit a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség biztosította, azonban a pást főbírók nemzetközi bírók voltak. A verseny főbírója Varga István a szakszövetség elnöke volt.

– Mosonmagyaróváron ilyen résztvevő létszámmal kung fu verseny még nem volt. Az ide érkezők megtöltötték a város szállodáit. A visszajelzések alapján ki lehet jelenteni, hogy maximálisan elégedettek voltak az ide látogatók mind a külföldiek mind a magyarok az itt tapasztalt vendégszeretettel és persze a versennyel is – emelte ki Horváth Gabriella.

A mosonmagyaróvári versenyzők szépen szerepeltek. Küzdelemben 4 aranyérmet szerzett Tóth Martin, Preussberger Áron, Huszár Dominik, Szabó Márk. Bronzéremmel zárta a versenyt Tomasits Áron és Tonomár Edvárd.

Formagyakorlat kategóriákban pedig 3 negyedik helyezett lett a mosonmagyaróvári iskolában: Ágoston András, Rémay Rubina Kármen és Árvai Botond.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában