Labdarúgás

2024.04.07. 20:10

NB II foci - Gólokban gazdag siker a Balaton-parton, nyert a Gyirmót

Kisalföld.hu

BFC Siófok - Gyirmót FC Győr 2-4 (0-1)

Siófok: 430 néző.

Játékvezető: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)

Siófok: Winter – Major G. (Schilkraut 68), Varjas, Hegedűs J. (László 53), Vékony – Posztobányi – Varga B., Gyurkics (Szedlár 53), Kitl (Svedyuk 53)– Németh B., Dénes Cs.

Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák, Csörgő, Szegi – Szőke G., Kovács M. – Kicsun (Kovács D. 76), Madarász (Erdei 91), Medgyes – Adamcsek (Molnár J. 68)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Madarász (0-1) a 27., Dénes Cs. (1-1) a 46., Kicsun (1-2) a 49., Madarász (1-3) a 73., Posztobányi (2-3) a 76., Erdei (2-4) a 93. percben

27. perc: Jobb oldali támadásvezetés és keresztlabda után Medgyes lőtt a bal összekötő helyénél, a labda a védőkről Madarász elé pattant, ő pedig ballal 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

46. perc: Egy kapu előtti kavarodás után Dénes Csanád talált közelről Hársfalvi kapujába(1-1).

49. perc: Madarász indította remek labdával a jobb oldalon felfutó Kicsunt, aki kapura tört, majd 14 méterről jobbal lőtt, a játékszer a kivetődő Winter kezéről a jobb alsó sarokba pattant (1-2).

72. perc: Bal oldali akció után Madarász szép cselekkel tört be a kapu előterébe, majd 12 méterről jobbal, fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-3).

76. perc: Schildkraut bal oldali szöglete után a középen érkező Posztobányi 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda Hársfalvi kezéről perdült a gólvonal mögé (2-3).

93. perc Medgyes szerzett erőszakosan labdát védőjétől a bal összekötő helyénél, majd átívelt Molnár felé, aki visszapasszolt középre, Erdélyi Milán pedig fordulásból, jobbal 8 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt ( 2-4).

Immár zsinórban harmadik vereségét szenvedte el csapatunk Ajkán, így nem sikerült a remélt húsvéti feltámadás, mi több ezekkel a kudarcokkal távolabb kerültünk a dobogós csapatoktól is egyaránt.

Nincs idő azonban túlságosan sokáig elemezni a mögöttünk hagyott fordulókat, hiszen ismét adódik a lehetőség, hogy a hullámvölgyből kimásszunk, amit stílszerűen a Balaton-part fővárosában Siófokon tehetünk meg.

Első csapatunk szakmai irányítója Tamási Zsolt az elmúlt fordulók értékelő visszapillantása után röviden kitért az előttünk álló siófoki találkozóra is: - Leendő ellenfelünket, a Siófokot testközelben nézhettem, nézhettük meg hétfőn az ETO ellen, s láthattuk, hogy szervezetten, masszívan védekeznek, nehéz lesz feltörni őket hazai környezetükben. Ősszel is jó meccset játszottunk velük, de nem lehet más a célunk, mint begyűjteni a három bajnoki pontot.

Negyedóra elteltével Varjas Zoltán fejese jelentette az első helyzetet, amire a mások oldalon Szegi Vince válaszolhatott volna, de fejese neki sem talált kaput. Húszpercnyi játék után Dénes Csanád talált ballal a kapu jobb oldalába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A játékrész derekán egy szép akció befejezéseként Madarász érkezett jókor a kapu elé, és köszönve a lehetőséget előnyhöz juttatta a sárga-kékeket. A szünet előtt Medgyes Zoltán növelhette volna az előnyt, de kisodródva leadott lövése után Winter Dániel védett bravúrral.

Megélénkült játékkal, gyors gólváltással indult a második játékrész, ugyanis az első támadásból egyenlíteni tudott a Balaton-parti gárda, de szerencsére hamar érkezett a válasz, amikor Madarász Márk kitűnő indítása után Jevhenyij Kicsun révén ismét hozzánk került az előny. Gólgazdag időszakká alakították a játékot a csapatok, hiszen egy bal oldali szöglet után Posztobányi Patrik fejese ismét kozmetikázott az álláson. Próbált mindent egy lapra eltéve a hazai csapat, de a mérkőzést lezáró találatot ismét a Gyirmót lőtte, így végül ezzel a sikerrel három vereség után ismét győztesen ünnepelhetett.

Az első félidei vendégelőny után felpörögtek az események, hiszen mindkét gárda nyílt támadófutballal rukkolt ki, ami újabb gólokat eredményezett.

Dragan Vukmir: Sajnálom, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot. Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk. Többször is szinte a semmiből kaptuk a gólokat, aztán csak mentünk az eredmény után.

Tamási Zsolt: Az elmúlt fordulókhoz képest most sokkal több technikai hibával játszott csapatunk, különösen a mérkőzés első negyedében éreztem feszültséget játékosainkon. Minőségileg gyengébb játékot produkáltak, óvodás gólokat kaptunk, de az ellenfél kapuja előtt jó megoldásokat választottak a játékosok. Idegenben négy gólt rúgtunk, ezért is érzem úgy, hogy megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában