Női labdarúgás

2024.03.02. 10:57

Trófeákkal ünnepelne tavasszal az ETO - Győrbe jön a Bayern München

Sűrű menetrenddel kezdődik a tavasz az ETO FC Győr NB I-es csapata számára: márciusban sorozatban lépnek pályára a bajnokságban és a kupában is. 

Kisalföld.hu

Horváth Cs. Attila női szakágvezető a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: mindkét fronton szeretnének döntőt játszani, és ha lehet, akkor persze nyerni is. Ehhez elég erősnek érzi a játékoskeretet. 
Elképzelhető, hogy a női Magyar Kupa-finálét az Amatőr Kupával együtt ezúttal Győrött rendezi meg az MLSZ. Logikus döntés lenne, mert a Mezőörs már résztvevő az AK-ban, de az ETO-ra még két meccs vár az esetleges fináléig. 

Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a tavasz végén vagy a nyáron Győrbe látogat a Bayern München, amely ugyanolyan márka a gyengébb nem csapatai között, mint a férfiaknál. A női szakág többek között ezzel a remek mérkőzéssel ünnepelné az idén 120 éves ETO-t.
Dörnyei Balázs vezetőedző örömtelinek nevezte, hogy sok magyar és külföldi válogatott játékosa van a csapatnak, noha a felkészülés során ez nehézséget is okozott a számukra. A célokról szólva megerősítette, amit a szakágvezető mondott. Szerinte egy győri döntő új élményként hatna a csapatra. 
Köteles László, az ETO sportigazgatója bízik benne, hogy a klub 120 éves évfordulóját tavasszal a férficsapat NB I-be jutással, a női pedig újabb trófeák megszerzésével ünnepli. 
A győri önkormányzat, mint az egyik támogató, nevében Szeles Szabolcs alpolgármester elmondta: a közgyűlési döntés értelmében a likócsi volt gokartpálya régóta elhanyagolt területén új sportközpontot hozhat létre az ETO. A zöld-fehér klub ezzel enyhíteni tud a jelenlegi szűkös lehetőségein. Ezzel nemcsak az ETO, hanem a város is gyarapodna. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában