Közgyűlés

2024.03.29. 11:10

Régi-új elnök a soproni Turris SE élén

Páder Vilmos

Gilicz Bálint

A leghűségesebb magyar városban éveken keresztül a soproni Turris SE biztosította a minőségi asztaliteniszt. Az igények növekedésével és Ausztria vonzerejével az utóbbi időben már nehezen boldogult a klubvezetés. A szuperligás felnőttcsapatot visszaléptették az NB I-be, de napjainkban már ennek a fenntartása is veszélyben van. A fő hangsúlyt az utánpótlás-nevelésre fektették.

A négyéves ciklus lejártával a napokban közgyűlést tartott a Turris SE tagsága. 42 tag regisztrált a Kőszegi úti sportlétesítményben megtartott eseményre. Dr. Fülöp József levezető elnök ismertette a napirendi pontokat. 

A pénzügyi beszámoló után a két szakosztállyal rendelkező egyesületben az asztalitenisz, majd a teke vezetőinek tájékoztatása következett. A szakmai beszámolókban külön kiemelték az ob-n sikeresen szerepelt versenyzőket. A nagy reménység, Gilicz Bálint, az U11-es országos bajnokságon a dobogó legmagasabb fokára állhatott, válogatott kerettag. Péntek Kincső U13-ban ob 3. helyezés ért el, szintén válogatott kerettag. A közelmúltban Győrben rendezett felnőtt országos bajnokságon Böhm Gábor edző és játékos egyéniben 16 közé, párosban 8 közé jutott, valamint az egyesület legidősebb sportolója, Ddr. Fülöp József a 80+-os kategóriában egyéniben és párosban is első lett. 

A tervek között szerepel, hogy a tekecsapat jusson fel az NB II-be, illetve asztaliteniszben egy új NB II-es vagy NB III-as csapat menedzselése. Célként említették meg, hogy az NB III-as együttesben olyan fiatalok is helyet kapnának, mint a tehetséges Bartus György és Mészáros Bálint kiegészülve a nagy "öreggel", dr. Fülöp Józseffel, aki segítené a fiatalok fejlődését. 

Végezetül tisztújításra került sor, négy évre megválasztották a megújult elnökséget. Dr. Fehér Ákost megerősítették pozíciójában, új elnökhelyettest választottak Péntek Zsolt személyében, illetve Stummer Gábor és Varga György került be az újjáalakult vezetésbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában