Női kézilabda

2024.03.28. 21:13

NB I – Magabiztos győzelemmel zárta az erőltetett menetet a Motherson Mosonmagyaróvár

A Motherson Mosonmagyaróvári KC a válogatott szünet előtt 9 góllal verte a Vasast a női kézilabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Motherson Mosonmagyaróvár–Vasas SC 35–26 (17–9)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 900 néző. V.: Bóna, Földesi.

MKC: SZEMEREY – Udvardi 3, LANCZ 5, Pásztor 1, Tóth G. 5, VARGA E. 5/3, STRANIGG 4. Cs.: Hadfi, Horváth Sz. (kapus), Tóth E. 2/1, SZTANKOVICS 3, Bardi, FARAGÓ 6, Schatzl 1. Edző: Gyurka János.

Vasas: Zsigmond – Domokos 1, Ferenczy 3, Dombi 1, Vámosi, Szilovics 6, Fodor 3. Cs.: BALOG (kapus), Varjas, Mihály 1, Oláh 1/1, Sirián, PÉNZES 10/2, Lengyel. Edző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Piros lap: Dombi (52.).

Az Európa Liga-negyeddöntős párharca után, a válogatott szünet előtt egy bajnoki mérkőzés várt még a Motherson Mosonmagyaróvárra. Gyurka János együttese a Vasast fogadta bajnoki mérkőzésen. Továbbra sem állhatott a csapat rendelkezésre Albek Anna és Tóth Nikolett.

Lassan kezdődött a mérkőzés, a 9. percben még 4–3-ra a Vasas vezetett, majd egy 5–0-s szériával fordított az MKC. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, folyamatosan nőtt az óvári előny. A szünetre magabiztos, 17–9-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, a folytatásban pedig az egyébként is jól működő mosonmagyaróvári védekezés még keményebbé vált. A Vasas a második félidőben tíz perc alatt csak két gólt szerzett. Az óvári csapatban Faragó Luca hat gólt szerzett, de az ötig jutó Varga Emília is remekelt, főleg védekezésben. Tizennéggyel is vezetett az MKC, végül pedig ugyanúgy, mint október elején (37–28), most is kilenccel győzött a Vasas ellen.

A Motherson Mosonmagyaróvár a válogatott szünet után, április 21-én a Debrecen ellen játszik rangadót.

Nyilatkozatok

 

Gyurka János: – Az Európa Liga-mérkőzések tempóján akartunk kézilabdázni, így szerettük volna hatvan percig játszani. Fontos célunk volt, hogy a védekezésünket felkeményítsük, több faultot mutassunk be, labdát szerezzünk. Tudtuk futni is, és ebből könnyű gólokat szerezni. Még nem mindenki tudta maga mögött hagyni az EL-ben elkövetett hibákat, de végre felszabadultabban tudtunk kézilabdázni. Örülök, hogy azok a játékosok, akik kevesebbet játszottak, most lehetőséget kaptak, és többen bizonyítottak is. Varga Emíliát és Faragó Lucát egyénileg is ki kell emelni, jól játszottak. Ránk fér a pihenő, jól fog jönni a hosszabb szünet mindannyiunknak, hogy aztán újult erővel vágjunk neki a bajnokság hajrájának.

Konkoly Csaba: – Egyértelmű volt, hogy az óvári jobb csapat. Picit csalódott vagyok, mert negyvenöt percig nem kézilabdáztunk jól. Van akaratunk és hitünk, de ez nem látszódott rajtunk. Az óváriak megbüntették a gyermeteg hibáinkat. Voltak egyénileg jó, de hullámzó teljesítmények. A kapusainkkal nem lehetek elégedetlen, de a játék minden elemében voltak jobb és rosszabb periódusaink. Az utolsó tizenöt percben mutatott teljesítményre kell építenünk a folytatást.

Varga Emília: – Ebbe a mérkőzésbe is beletettük minden erőnket. A visszarendeződésünk jól működött, és a védekezésünk is rendben volt, annak ellenére, hogy voltak olyan párok is, akik ritkábban szoktak együtt játszani. Volt olyan része is a mérkőzésnek, ami örömjáték volt, élveztük a kézilabdát.

Pénzes Laura: – Ilyen csapat ellen nehéz játszani. Mindig presztízs számunkra, hogy fel tudunk-e nőni az ilyen csapatokhoz. Ezúttal ez sajnos csak néha sikerült. Több üreskapus ziccert is elhibáztunk, ha azokat értékesítjük, akkor közelebb tudtunk volna kerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában