Női kosárlabda

2024.03.27. 07:35

NB I – Klasszikus Sopron–Pécs párharc a negyeddöntőben – videó

A hétvégén véget ért a női NB I alapszakasza, szerdán pedig már kezdődik a negyeddöntő. A Sopron Basket 18 órakor az NKA Universitas Pécs együttesét fogadja a Novomatic-arénában.

Kisalföld.hu

Kemény párharcnak ígérkezik a Sopron és a Pécs csatája.

Fotó: Rébay Viktor

A párharc az egyik fél két győzelméig tart. A klasszikus Sopron–Pécs második felvonása szombaton 15 órakor lesz Pécsen, míg az esetleges harmadik meccs időpontja április 2., 18 óra, a helyszín Sopron.

A friss kupagyőztes Sopronra címvédőként az egyik legnehezebb feladat vár. Gáspár Dávid együttese végül negyedikként zárta az alapszakaszt, így az ötödik Péccsel találkozik. A bajnokság első szakaszában Sopronban és Pécsen is a házigazdák örülhettek, így minden bizonnyal alaposan meg kell majd izzadniuk a zöld-sárgáknak a továbbjutásért. Mellettük szólhat, hogy az utóbbi hetekben több meccset is kiélezett csatában, az utolsó pillanatokban nyertek meg, viszont pont a baranyaiak ellen nem jött ez össze. Yvonne Turner még biztosan nem játszik, Fegyverneky Zsófia és Beatrice Mompremier viszont ott lehet a keretben.

Papp Klaudia így nyilatkozott az esélyekről: – Kis rotáció­val játszunk, de a csapategység és az a kémia, ami van a játékosok között, átlendít bennünket a holtpontokon. A szív diadala volt az a pár siker, amit az elmúlt hetekben elértünk. Sok időnk nem volt készülni, de előny lehet, hogy itthon kezdünk. Mindent beleadunk, de nem lesz egyszerű dolgunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában