Női kosárlabda

2024.03.30. 07:50

NB I – Egy győzelemre az elődöntőtől a SERCO UNI Győr

Kisalföld.hu

Carletonék győzelem esetén a négy közé jutnak.

Fotó: Nagy Gábor

A női NB I-ben szombaton este hatkor a SERCO UNI Győr a Vasas otthonában lép pályára. A tavalyi ezüstérmes győri együttes 1–0-ra vezet az egyik fél két győzelméig tartó negyeddöntős párharcban, így amennyiben most is nyer, bejut az elődöntőbe.

A papírforma alapján könnyebb találkozó vár a zöld-fehérekre a Vasas ellen. Nemcsak azért, mert idén eddig négyből négy sima siker a mérlege a fővárosiak ellen – kétszer a bajnoki alapszakaszban, egyszer a Magyar Kupa bronzmeccsén, legutóbb pedig a negyeddöntő első felvonásán nyert simán Cziczás László együttese –, hanem a két csapat múltja miatt is a zöld-fehéreknek áll a zászló. Az összesített egymás elleni mérleg ugyanis 40 győri és csupán 1 Vasas-sikert jegyez.

Szerdán 94–53-ra nyertek Dubeiék. Döntő volt a találkozón az első negyedben indított, a másodikban is folytatódó kiváló sorozat, az ott elért 20–0-val alapozták meg a győriek magabiztos győzelmet. Bár a második tíz perc összességében kiegyenlített volt, a nagyszünet után megint sebességet váltottak a győriek, és fokozatosan növelték az előnyt.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Vasasnál több kulcsember is hiányzott, de a győrieknél sem volt Destiny Slocum – bár ő hetek óta nem tud játszani –, valamint Cyesha Goree is lebetegedett. Kérdés, utóbbi pályára tud-e lépni szombaton.

Amennyiben szükség lesz a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre, azt április 2-án, 18 órakor játsszák Győrben.

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott: – Célunk, hogy két mérkőzés alatt befejezzük a párharcot. Az első mérkőzésen összességében nem játszottunk rosszul, ha az ott elkövetett hibák számát tudjuk csökkenteni, akkor megszerezhetjük az elődöntőbe jutáshoz szükséges második sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában