Tenisz

2024.03.27. 09:32

Marozsán Fábián már negyeddöntős Miaimiban

A győri kötődésű Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a miami keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Kisalföld.hu

Marozsán Fábián menetel Miamiban.

Fotó: Rebecca Blackwell

A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, majd az ausztrál Alexei Popyrin ellen.

Az első számú ausztrál, a 10. helyen álló De Minaur ellen a korábbi egyetlen találkozójukat Marozsán nyerte tavaly Sanghajban. Floridában az első szettben csak öt pontot vesztett adogatóként, majd 5:4-nél elvette ellenfele szerváját, és szettelőnybe került. A folytatásban a spanyol származású rivális rákapcsolt, háromszor is brékelte Marozsánt, és fél óra alatt kiegyenlített. Az utolsó felvonás viszont ismét a 24 éves magyaré lett, aki 1:1 után már nem veszített gémet, és 1 óra 45 perc elteltével ő ünnepelhetett.

A csütörtöki negyeddöntőben az ötödik kiemelt német Alexander Zverev vár rá. A nem hivatalos élő ATP-rangsorban Marozsán már a 38. helyen áll.

Eredmény, nyolcaddöntő: Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában