Tenisz

2024.03.29. 14:03

Marozsán Fábián kikapott Zverevtől a tenisztornán Miamiban - videó

A győri kötődésű Marozsán Fábián úgy fogalmazott: nagyon jól játszó Alexander Zverevtől kapott ki két játszmában a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Kisalföld.hu

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Cristobal Herrera-Ulashkevich

"Zverev rutinos, nagy ütései vannak, és kihasználta, hogy én ma nagyon picit tompább voltam az előző meccsekhez képest mozgásban és fejben is. Lassabban reagáltam az ütéseire" - értékelt Marozsán a managementjének csütörtöki sajtóközleményében.

A világranglista 57. helyezettje a negyeddöntőben 6:3, 7:5-re kapott ki a rangsor ötödik helyén álló riválisától.

Marozsán úgy fogalmazott, Zverev nagyon gyorsan teniszezik, nagyon nagyokat szervál, és más az a szög, ahogyan az ő adogatása érkezik. Elismerte, ha az ember egy kicsit tompább - amilyen ő volt ma -, az már nem fér bele ellene.

"Nem volt könnyű dolgom. Az első szett egy picit korábban és gyorsabban elment, mint gondoltam. Nem annyira éreztem a játékot, eléggé merev és feszes voltam, izgultam a mérkőzés előtt és az elején is. Éreztem, hogy merev a kezem, lassabban teniszeztem, ezt ő ki tudta használni" - idézte fel.

Hozzáfűzte, a második szettben vissza tudta hozni a szerváját, némileg fellazult, elkezdett egyre több labdát a pályára ütni, igazi labdameneteket kialakítani, és azt érezte, hogy Zverev nagyon picit elbizonytalanodott. Ellenfele hátrébb szorult a pályán, ezáltal Marozsánnak több ideje volt a saját játékát kialakítania, ennek köszönhetően lett szorosabb ez a játékrész.

"Ekkor voltak már szép labdamenetek, és azt gondolom, ötven-ötven százalékban nyertem meg ezeket" - magyarázta.

Mint kifejtette, eléggé furcsa volt az időjárás, néha fújt a szél, néha sütött a nap, de ehhez alkalmazkodnia kell. Ezért is nyert a német, mert jobban tudott alkalmazkodni, sokkal több ilyen meccs van a háta mögött.

A magyar sportoló Miamiban az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, az ausztrál Alexei Popyrin, majd a szintén ausztrál Alex de Minaur búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe, ezzel a nem hivatalos élő ATP-rangsorban már a 38. helyen áll. Mindezek előtt Indian Wellsben a nyolcaddöntőig jutott.

"Azt gondolom, Miamiban jobban tudtam teljesíteni, mint Indian Wellsben. Nagyon élveztem a játékot, nagyon örülök, hogy itt játszhattam, ilyen meccseket nyerhettem, és ilyen játékosok ellen tudtam pályára lépni. Nagyon élveztem az egész túrát" - nyilatkozta.

Elárulta, a meccs végén Zverev nagyon szimpatikusan gratulált neki az egész túrához, főként a miami versenyhez és a szép eredményéhez.

"Nagyon jól esett, hogy azt mondta, ha így tudok játszani a továbbiakban is, akkor előbb-utóbb összejöhet nekem is a top10-es álomhatár, ami tényleg óriási dolog. Ha ezt egy korábbi világranglista második, olimpiai győztes, világbajnok mondja, akkor abban lehet, hogy van valami" - vélekedett.

Marozsán kifejtette, jó érzés számára, hogy sikerült elérnie, hogy egy picit már tartanak tőle a meccs előtt, nem veszik félvállról, sőt felkészülnek belőle, ugyanakkor neki ezáltal nehezebb dolga van, mert már számítanak azokra a játékelemekre, amiket alkalmazni szokott.

A magyar játékos közölte, most haza tud utazni, utána két-három nap kondicionális és futóedzés következik a salakos szezon kezdete előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában