Női kézilabda

2024.03.10. 21:27

Magyar Kupa – Kikapott a döntőben a Győri Audi ETO KC, sorrendben harmadszor lett ezüstérmes – XXL-galéria

Kisalföld.hu

Kristiansenék ismét csalódást okoztak maguknak és a szurkolóiknak.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–FTC 23–25 (13–11)

Tatabánya, női Magyar Kupa, döntő, 4500 néző. V.: Altmár, Horváth M.

Audi-ETO: Toft – Győri-Lukács 1, Nze Minko 4, Haugsted, Brattset Dale 2, Kristiansen 5/3, Szöllősi-Schatzl 2. Cs.: Duijndam (kapus), Oftedal 4, GROS 5/1, Blohm, De Paula, Fodor, Hovden. Edző: Ulrik Kirkely.

FTC: BÖDE-BÍRÓ – Malestein, Klujber 4, Lekic 7/3, Cvijic 1, Bölk 3, MÁRTON 6. Cs.: Janurik (kapus), Edwige, Simon 4, Kisfaludy, Hársfalvi, Kovács A. Edző: Allan Heine.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3. Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Eddig egyetlen alkalommal mérkőztek meg a szezonban a csapatok, novemberben az Elek Gyula Arénában 28–22-re nyertek a házigazda fővárosiak, akik ezúttal a szombati elődöntőben orrsérülést szenvedett Tomori Zsuzsannára nem számíthattak.

 

A védelmekről szóltak az első percek, mindkét fal hatékonyan szűrte a kísérleteket, a negyedik percben született az első gól a győri Veronica Kristiansen révén, a címvédő első találata a nyolcadik percben esett, 3–1-re módosítva az állást. A játéktéren kemény, koncentrált küzdelem zajlott, miközben a nézőtéren a szurkolótáborok vívtak hangpárbajt. Allan Heine vezetőedző pedig már a tizedik percben időt kért, ám Ulrik Kirkely kiválóan védekező kisalföldi alakulata röviddel ezután már 6–1-re vezetett. Majdnem 14 perc telt el, mire Andrea Lekicen kívül más ferencvárosi is feliratkozott a gólszerzők közé, a finálé negyedénél 7–4 volt az állás az ETO javára. Két-háromtalálatos "látótávolságban" maradtak egymáshoz képest az együttesek, mígnem a 24. percben egyenlített a Ferencváros (9–9). A pihenőre kétgólos győri előnnyel vonultak a csapatok, a szünetig a kisalföldiek részéről Sandra Toft hat lövést védett, Ana Gros négyszer volt eredményes, míg a ferencvárosiaktól Böde-Bíró Blanka négy kísérletet hárított, Lekic négyszer talált be.

 

A fordulást követő első percek gólínségben teltek, hat percig csupán Simon Petra tudott – kétszer is – betalálni, így ismét egyenlített a Ferencváros (13–13). Az FTC-ből a találkozó háromnegyedénél még csupán négyen voltak eredményesek, 19–16-ra el is távolodott a Győr, de 20–20-nál ismét utolérte riválisát a fővárosi együttes. A vezetést először az 54. percben szerezte meg a Fradi, amelynek kapujában Böde-Bíró nyújtott kiváló teljesítményt, több mint nyolc percig lőtt gól nélkül tartva a riválist. Így a fővárosi csapat 25–22-re elhúzott, ezzel eldöntve a finálét, és sorozatban harmadszor megnyerve a kupát.

Nyilatkozatok

"Mindannyian feltettük magunknak a kérdést, hogy mi történt az utolsó nyolc-tíz percben, és mindannyian csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült jobb helyzeteket kialakítanunk támadásban. Amikor sikerült ziccerbe kerülnünk, sokat hibáztunk" – nyilatkozta Ulrik Kirkely.

A győriek trénere hangsúlyozta: csupán 25 gólt kaptak, ennek elégnek kellett volna lennie a mérkőzés megnyeréséhez, illetve megjegyezte, hogy a legutóbbi egymás elleni találkozó tapasztalataiból tudták, hogy alacsony tempójú meccs lesz a mostani is.

"Egyáltalán nem tudom, mi történt az utolsó tíz percben. Nagyon csalódott vagyok, mert előtte jól játszottunk és nagyszerűen küzdöttünk, de kétségtelen, hogy nem voltunk ott fejben a végén, amikor igazán koncentráltnak kellett volna lennünk" – mondta Stine Oftedal.

A győriek norvég irányítója hozzáfűzte, nagy csalódás, ami történt, de van még esélyük trófeát nyerni a szezonban – hiszen negyeddöntősök a Bajnokok Ligájában –, ezért meg kell próbálniuk visszaszerezni az önbizalmukat, és minden szükséges következtetést levonni a vereségből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában