Női kézilabda

2024.03.09. 07:05

Magyar Kupa – Vajon összejön a Győri Audi ETO KC–Motherson Mosonmagyaróvár döntő? – videók

Hétvégén Tatabányán rendezik a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Szombaton 15 órakor az Audi-ETO a Debrecennel, 17.30-kor a Motherson Mosonmagyaróvár az FTC-vel találkozik. Másnap a helyosztókat 15 és 18 órakor játsszák. A mérkőzéseket az M4 Sport és az M4 Sport+ közvetíti élőben.

Kisalföld.hu

Tóth Eszter (fehéren) és Estelle Nze Minko a döntőben ismét összecsapna egymással.

Fotó: Nagy Gábor

Az ETO és a Debrecen szezonbeli negyedik meccsére készül egymás ellen. A bajnokságban eddig egyszer, Győrben találkoztak a felek, azon 25–23-as zöld-fehér siker született. A Bajnokok Ligája csoportkörében Győrben magabiztosan, 35-23-re nyert az ETO, Debrecenben azonban visszavágott a Loki, 29–28-ra győzött.

A győrieknél jó hír, hogy visszatérhet az orrtöréséből felépült Ana Gros.

A győri csapat a Magyar Kupa rekordgyőztese, eddig 15 alkalommal hódította el a trófeát. Legutóbb 2021-ben emelhette fel győri játékos a serleget. A DVSC eddig 5 alkalommal nyert kupát, legutóbb 1991-ben.

„Mindannyian nagyon vártuk, hogy a válogatott programot követően ismét együtt lehessünk Győrben. Természetesen a fókuszban a Debrecen elleni elődöntő szerepel, illetve a Magyar Kupa döntője. Jól ismerjük szombati ellenfelünket, biztosan nehéz összecsapás lesz. Tiszteljük őket, ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Magunkra kell koncentrálnunk, tudjuk mire vagyunk képesek, ha ezt a szintet el tudjuk érni, akkor mindenkinek nehéz dolga van velünk. Ana Gros visszatérése öröm számunkra, pár válogatott meccsen már szerepelni tudott a szombati találkozó előtt, de nem csak rajta múlik majd a mérkőzés. Mindenkinek magas szinten kell játszani a találkozón. Sikerült jól felkészülni, készen állunk” – nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

Először a négy között

Gyurka János együttese a NEKA és az Esztergom legyőzése után jutott be a négyes döntőbe, ahol az a Ferencvárossal vár rá, amellyel két hete a bajnokságban is összecsapott, ott a zöld-fehérek 30–27-re nyertek az UFM-arénában.

„Nem játszottunk rosszul a bajnokin – mondta az azon a meccsen ellen négy gólt szerzett Ines Ivancok. – Magunkra kell koncentrálnunk, és kevesebb hibával kell játszanunk, mint a két héttel ezelőtti mérkőzésen. Az elkövetett hibákat kielemeztük, ezeket a tapasztalatokat igyekszünk a pályán hasznosítani. Remélem, nyerünk szombaton, bejutunk a döntőbe és megkapjuk az esélyt arra, hogy megszerezzük a kupát. Nagy álmom valósulna meg, csakúgy, mint a többieknek. A legjobbunkat igyekszünk nyújtani az első mérkőzésen, aztán meglátjuk, mi vár ránk a folytatásban.”

„Nagy boldogság és nagy lehetőség, hogy bejutottunk a legjobb négy közé – ezt már Lancz Barbora mondta, aki hat góljával a Ferencváros elleni bajnoki egyik legjobb óvári játékosa volt. – Két olyan ellenféllel találkozunk, amelyek ott vannak a Bajnokok Ligája legjobb tizenkét csapata között, közülük a Ferencváros és az ETO pedig a legutóbbi idényben dobogóra is állhatott a sorozatban. A Magyar Kupa címvédője, a Ferencváros ellen kezdünk szombaton, és a bajnokin szerzett friss élményeket mindenképpen szeretnénk felhasználni. Sokan szurkolnak majd nekünk a helyszínen, ebből is szeretnénk erőt meríteni. Várjuk a hétvégét, hiszen sokunknak ez lesz az első négyes döntője.”

Ingyenes busz Mosonmagyaróvárról

Az MKC névadó szponzorának buszát ingyenesen vehetitek igénybe a szurkolók. A Motherson a dolgozóinak szervezett buszos utazást a Magyar Kupa-hétvégére. A cégcsoport a fennmaradó helyeket felajánlotta a klubnak. Aki még nem tudja, hogyan utazik Tatabányára, az választhatja ezt a lehetőség. A Motherson dolgozói buszát ingyenesen lehet igénybe venni. Szombaton és vasárnap is 13 órakor indul az UFM Arénától, hazafelé pedig fél órával a második mérkőzés követően lesz az indulás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában