Női kézilabda

2024.03.09. 17:18

Magyar Kupa – Nagy csatában győzött, így bejutott a vasárnapi döntőbe a Győri Audi ETO KC – XXL-galéria

Hat góllal is vezetett, de a végén izgulnia kellett a Győri Audi ETO KC-nak a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a 29–28-as siker azt jelenti, hogy holnap ott lesz a döntőben a zöld-fehér gárda – sorozatban huszadik alkalommal.

Szabó Gábor

Oftedalék (zöldben) megizzadtak a Loki ellen.

Fotó: Rákóczy Ádám

Audi-ETO–DVSC 29–28 (16–12)

Tatabánya, női Magyar Kupa, elődöntő, 3000 néző. V.: Hargitai, Markó.

Audi-ETO: Toft – Győri-Lukács 1, KRISTIANSEN 6/1, Haugsted 1, BRATTSET DALE 6, Nze Minko 2, Szöllősi-Schatzl 1. Cs.: Duijndam (kapus), Oftedal 5, Blohm 2, Gros 2/1, De Paula 2, Fodor, Hovden 1. Edző: Ulrik Kirkely.

DVSC: Gabriel – Grosch 1, PLANÉTA 5, Vámos P. 2, Haggerty 2, Jovovity 3, Petrus 1. Cs.: Bartulovic (kapus), Füzi-Tóvizi 3, Töpfner 6/5, Kácsor 4/2, Hornyák, Johansson, Vámos M., Csernyánszki 1, Szabó N. Edző: Szilágyi Zoltán.

Hétméteresek: 3/2, ill. 9/7. Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

A 15 sikerével csúcstartó ETO arra készült, hogy sorozatban huszadszor jusson döntőbe, míg a Debrecen 2021 után szeretett volna ismét a fináléba kerülni. Akkor éppen mostani riválisával szemben maradt alul az aranycsatában, ahogy a tavalyi szoros elődöntőben is. Legutóbbi két találkozásuk alkalmával ugyancsak szoros mérkőzést játszottak: a Bajnokok Ligája csoportkörében saját közönsége előtt egy góllal kerekedett felül a DVSC, január közepén pedig a győriek hazai pályán csak a bajnoki összecsapás hajrában tudták kiharcolni kétgólos sikerüket a sorozatban hét nyert tétmeccsnél járó hajdúsági alakulat ellen.

 

Az első két gólt viszont a Debrecen szerezte. A bajnoki címvédő ETO határozott védekezésére alapozva, Kristiansen vezérletével négygólos sorozattal korán átvette a vezetést (6–3), ennél nagyobb különbség azonban egy ideig nem alakult ki a felek között, sőt, 10–10-nél egyenlített Szilágyi Zoltán vezetőedző hajdúsági együttese. Hamarosan visszaállította előnyét az ETO (13–10), Ulrik Kirkely csapata ezt a szünetig eggyel meg is tudta toldani.

A pihenő után egy perc alatt kétszer is betalált a januári orrcsonttörését követően a zöld-fehérekhez visszatérő Ana Gros, csapata pedig hatgólos előnyre tett szert a 42. percre (24–18). A záró tíz percen belül előbb két találatra közelített a DVSC (26–24), majd emberhátrányban egyenlített is (27–27). A rangadó végül az utolsó hat percben dőlt el: a Debrecen ötven perc elteltével, 3–2 után vezetett ismét 28–27-nél, az utolsó percben azonban Kari Brattset révén visszavette a vezetést ellenfele. Az utolsó debreceni támadás nem jutott el lövésig, vagyis nagy csatában nyert az Audi-ETO.

A Török Bódog női Magyar Kupa második elődöntőjében a címvédő Ferencváros a négyes döntőben először szereplő Mosonmagyaróvárral találkozik.

Nyilatkozatok

Ulrik Kirkely: – Negyvenöt percig jól játszottunk, de ezúttal sem találtuk a Debrecen hét a hat játékának ellenszerét az utolsó negyedórában. Sokáig nagyon magas volt a tempó az összecsapáson, de a ritmus lassulását nem jól reagáltuk le. Most a regenerációé a főszerep, és várjuk az ellenfelünket a fináléban.

Stine Oftedal: – Sokáig vezettünk és kontroll alatt tartottuk a meccset, de a hét a hat elleni játék ellenszerét nem találtuk meg. Elveszett a tempónk támadásban és védekezésben is. Ezen javítanunk kell, de ez most egy fontos győzelem, hiszen azt jelenti, hogy bejutottunk a fináléba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában