Bajnoki

2024.03.16. 20:38

Férfi kosárlabda NB I - Értékes egypontos soproni győzelem

A soproniak egyik kulcsjátékosuk, a sérült Gill nélkül léptek pályára a rájátszásba jutás szempontjából nagyon fontos találkozón a fővárosban.

Botar László

Bp. Honvéd - Sopron KC 67-68 (12-20, 16-16, 19-14, 20-18)
Budapest, 1000 néző. V.: Tóth C., Makrai, Pozsonyi. 

Honvéd: Simon 5/3, Brown 14 , Reizinger, HENRY 7, Peringer 2. Cs.: FILIPOVIC 9, DJOKOVICS 17/3, Kopácsi 3/3, Wesson 8, Bazsó 2. Edző: Zlatko Jovanovics. 

SKC: NICHOLS 11, Meszlényi 3/3, Griffin 11/6, SITKU 6, MOLNÁR M. 13. Cs.: Csendes 3/3, SIDIBE 11/3, Schöll, Mathis 7/3, Fazekas 3/3, Polster. Edző: Gasper Potocnik. 

Idegesen kezdtek a csapatok, a 4. percben 4-3-ra vezettek a hazaiak. A szakasz közepe a szervezetten védekező soproni együttesé volt, amely egy 6-0-lal megugrott. Filipovic révén zárkózott a Honvéd, de a negyed vége a két Márton, a nagyot zsákoló Sitku, valamint a végén 5 pontot szerző Molnár jóvoltából az SKC-é volt. 

Griffin hármasával indult a második etap, amellyel 10 pont fölé nőtt a soproni előny. Djokovics azonban a kosárszerzés minden típusát bemutatva zsinórban dobott 6 pontjával gyorsan szorossá tette a meccset. Griffin bravúros kosárral próbálta átlendíteni a holtponton az SKC-t. Mindkét csapat sorra rontotta el támadásait, 25-18-as soproni vezetésnél "befagyott" az eredményjelző. A hazaiak két triplával szorossá tették a találkozót. A félidő hajrájában jó védekezéssel és büntetőzéssel 10 ponttal ellépett az SKC, de ki nem kényszerített hibákkal gyorsan közel engedte magához a Honvédot, végül szünetre maradt a nyitó negyed utáni 8 pontos soproni vezetés. 

Egy hazai duplára két soproni volt a válasz a második félidő elején, s ezzel 10-re nőtt az SKC előnye. No nem sokáig, Wesson zsinórban 6 pontot szerezve gyorsan szorossá tette a találkozót. Sidibe majd Mathis hármasa nyugtatta meg kissé a soproniakat, de a Filipovic-Wesson duó révén a hazai gárda tapadt az SKC-ra. A záró szakasznak 3 pontos vezetésről vágott neki az SKC. Ez fordítást érő 6-0-lal indult hazai részről, amikor 2 perc elteltével ügyes akció végén Sitku volt eredményes, majd Fazekas bátor hármasával visszaszerezte a vezetést az SKC. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Csendes dobott triplát a szakasz derekán és Sidibe is meg-megvillant. Úgy védekezte ki az SKC 3 pontos vezetésénél a Honvéd akciót, hogy közben Mathis és Csendes is elvetődött a labdáért, késleltetve a hazai akció befejezését. Griffin triplájával három perccel a befejezés előtt 5 pontra nőtt az SKC előnye. Djokovics bő másfél perccel a vége előtt 2-re hozta föl a Honvédot, Brown egy jó büntetője után 1 perccel a vége előtt 1 pontra csökkent a soproni előny. Griffin eladta a labdát és kipontozódott, Brown büntetőivel fordítottak a hazaiak. Mathis-nál láttak lépéshibát a játékvezetők, de 12 másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhatott az SKC. Nichols bő 5 másodperccel a vége előtt betalált, Brown viszont nem, így hatalmas csatában soproni siker született. 

Gasper Potocnik: - Mindenek előtt szeretnék gratulálni a fiúknak, aki pályára lépett, mindenki hozzátette a magáét, kivette a részét ebből a nagyon fontos és értékes sikerből. Olyan csapat otthonában tudtunk győzni, amelyik az utóbbi hetekben remek formában játszott és sorra nyerte a meccseit, amiért minden elismerést megérdemel, és ezúttal is igazolta, milyen tartása van, milyen erős és jó csapat. A nézők számára nem lehetett túl szép és látványos a játék, ugyanakkor hatalmas volt a küzdelem a pályán. A kezünkben volt a mérkőzés, de megadtuk az esélyt a Honvédnak, hogy a maga javára fordítsa a találkozót. Az utolsó másodpercekben azonban mind támadásban, mind pedig védekezésben sikerült jól megoldani a feladatot. Remélem, a következő mérkőzésünkön, amelyet otthon játszunk, már teljes kerettel léphetünk pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában