Jégkorong

2024.03.19. 10:53

Andersen Liga – Másodszor is nyert, így elődöntős az UNI Győr ETO HC

Az idegenbeli 6–2-es sikert követően hazai pályán 9–2-re verte az UNI Győr ETO HC a Worm Angels együttesét, ezzel bejutott a bajnoki elődöntőbe.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győri csapat magabiztosan jutott tovább dunaújvárosi ellenfelén.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Worm Angels 9–2 (2–1, 5–0, 2–1)

Győr, Andersen Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés, 200 néző. V.: Timár, Szabó M.

ETO HC: Kornakker – Fekete, Takács B., Koczkás 1, Sipák, Lévai (1). Cs.: Csölle (3), Majoross (2), Csata 1 (1), Farkas 1, Jábor (1), Vojnits, Láday Á., Odnoga (4), Kiss Á. 1 (1), Madácsi 5, Regős, Horváth R. (1). Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Madácsi (4., 15., 33., 37., 58.), Kiss Á. (23.), Koczkás (31.), Farkas (38.), Csata (43.), ill., Hruby (15.), Horváth D. (57.).

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UNI Győr ETO HC javára.

Az idegenbeli győzelem után hazai közönség előtt volt esélye a győri csapatnak kiharcolni a továbbjutást. Az előző szezonban pont a dunaújvárosi csapat állított meg az ETO HC-t a döntőbe vezető úton, volt tehát mit „törleszteniük” a zöld-fehéreknek.

Nem kellett sokat várni az első hazai gólra, Madácsi Benedek eresztett meg egy távoli bombát a 4. percben, mattolva az ellenfél kapusát. 1–0. Több mint tíz perc után némi meglepetésre Hruby lőtte ki távolról a jobb alsót. 1–1. Pár másodperc múlva azonban a válasz is megérkezett, Madácsi volt ismét eredményes egy kapu mögül szépen visszatett korongból. 2–1. 

A középső játékrész igazi gólparádét hozott, a győriek egyértelművé tették, hogy ezen az estén ki hagyja el győztesen a jeget. Kiss Ádám kezdte a sort rögtön a harmad elején (3–1), majd Koczkás Márk tudta megtréfálni a vendégek kapusát. 4–1. Ezután két Madácsi-gól érkezett, a sorozatot pedig Farkas találata zárta. 7–1.

Az utolsó felvonásra ismét kiegyenlítettebb lett a játék, de így is a hazaiak tudták megszerezni az első gólt a harmadban: a sérüléséből nemrég felépült Csata Sebestyén volt eredményes szép szólóakciót követően. 8–1. Még tudott szépíteni a Worm Angels, de az utolsó szó a házigazdáé volt: Madácsi Benedek hatalmasat bombájával beállította a végeredményt. Ez volt a csapatkapitány 5. gólja a mérkőzésen. 9–2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában