Női kosárlabda

2024.02.12. 17:32

Soproni olimpiai selejtező – Mindenkinek magába kell néznie

Mindenkinek magába kell néznie Kiss Virág szerint, miután a magyar női kosárlabda-válogatott 22 pontos előnyről 73–72-re kikapott Spanyolországtól a soproni selejtezőtorna vasárnapi zárómérkőzésén, és nem jutott ki a párizsi olimpiára.

Kisalföld.hu

Kiss Virág a japánok elleni meccsen.

Fotó: Tóth Zsombor

"Nem aludtam jól, dühös vagyok, és ez hétfő reggelre ütött be igazán" – nyilatkozta az Euroliga-negyeddöntős török Mersin játékosa az M1 aktuális csatornának.

"Sokkal jobban fáj, mint tegnap este, ezzel többen is így vagyunk. Lehet a hibákat keresni, de 22 pontos előnyről kikapni már nagyon nagy hiba önmagában. Nem tudtunk jól reagálni az ellenfél zónavédekezésére, de ekkora előnyről akkor sem szabad veszíteni. A félidőben arról beszéltünk, hogy ha lehet több, akkor legyen még több, egyáltalán nem arra törekedtünk, hogy megtartsuk az előnyt. Nem találom a szavakat, egytől egyig euroligás és Európa-kupás játékosaink vannak, de nem akarok senkit hibáztatni, mindenkinek magába kell néznie. Persze ez sem változtat semmit, mert így sem leszünk ott az olimpián" – mondta keserűen.

A 25 éves játékos közölte, nehéz bármi pozitívat találni most, de muszáj, mert ezt máshogy nem lehet feldolgozni. Hozzátette, olyan csapatot alkotnak, amely a kudarcoktól még erősebb lesz.

"Ez nyilván nem olyan, mint amikor egy csapat nem jut ki az Eb-re, mert négy évet kell várni, hogy újra az olimpiáért küzdhessünk. Én hiszek abban, hogy ez valaminek a kezdete, nem pedig a vége.

Megérdemeltük volna, hogy ott legyünk Párizsban, ott lett volna a helyünk, és innentől már minden ellenfélnek számolnia kell velünk" – hangsúlyozta.

Arról, hogy a meccs utáni nyilatkozatában Határ Bernadett lemondta a válogatottságot, Kiss Virág úgy vélekedett, hogy nem lepte meg a bejelentés.

"Többször mondta már, hogy az olimpia lesz a vége, de bízom benne, hogy most ez egy elhamarkodott mondat volt. Ezzel együtt amennyire tudom, nem ő lehet az egyetlen" – jelentette ki.

A közeljövőről szólva a 194 centis center – aki nemrég edzőtábori megállapodást kötött az észak-amerikai női ligában (WNBA) szereplő Los Angeles Sparksszal – elmondta, fontos mérkőzések várnak rá.

"Néhány bajnoki után jön az Euroliga-negyeddöntő. Nem egyszerű most elindulni Törökországba, de bízom benne, hogy a más közeg segít feldolgozni a történteket, és abban is, hogy az élet mindig x-re játszik, és ezt valahol vissza fogjuk mi még kapni" – tette hozzá Kiss Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában