Női kézilabda

2024.02.22. 19:35

NB I – Ahogyan ősszel, most is 30–27-re kapott ki az FTC-től a Mosonmagyaróvár - XXL-galéria

Az igazán nagy csata elmaradt, a Motherson Mosonmagyaróvár csak időszakonként tudta megszorongatni az FTC-t, mely végül 30–27-re nyert. Ez volt az MKC szezonbeli első veresége az UFM-arénában.

Kisalföld.hu

Pásztorék nem bírtak a Ferencvárossal.

Fotó: Kerekes István

Motherson-MKC–FTC 27–30 (12–16)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1100 néző. V.: Altmár, Horváth M.

MKC: SZEMEREY – Udvardi, LANCZ 6, Pásztor 2, IVANCOK 4, Tóth G. 2, STRANIGG Zs. 4. Cs.: Hadfi (kapus), Albek 1, Tóth E. 6/3, Tóth N., Faragó, Schatzl N. 1, Varga E. 1. Edző: Gyurka János

FTC: BÖDE-BÍRÓ – Malestein 1, Klujber 3, Edwige, SIMON P. 9/4, BÖLK 8, MÁRTON 3. Cs.: Janurik (kapus), Tomori, Kukely A., Kovács A., CVIJIC 6, Hársfalvi. Edző: Allan Heine

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4. Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

 

 

Szemerey-bravúrokkal kezdődött a mérkőzés, az MKC kapusa két védést is bemutatott az első percben, így 2–1-re vezetett is a csapat. Ezután Márton Gréta révén könnyű gólokat szerzett a Ferencváros, és egy 4–0-ás sorozatot produkálva fordított. Tomori már a 11. perc elején összeszedte a második kétperces kiállítását, ezzel is próbált élni a Mosonmagyaróvár, és 6–11 után a 20. percre mínusz kettőre csökkentett a hátrányát (9–11). A Fradi a szünetben 16–12-re vezetett.

 

A folytatásban a hazaiak hatalmas erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében, és a 40. percre három gólt le is dolgoztak a hátrányukból (19–20). Pásztort állították ki,  Simon „mesterhármasával” – értékesített hetes, üreskapus és akciógól – megint néggyel vezettek a vendégek. A folytatásban a Fradi 25–20-ra, és 27–22-re is vezetett, a Mosonmagyaróvár három gólra még fel tudott zárkózni (22–25, 24–27), de a hajrában két hetes is kimaradt kulcspillanatokban, így végül a zöld-fehérek ugyanúgy, mint szeptemberben, most is 30–27-renyertek, és óriási lépést tettek a bajnoki cím felé.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – Szeretnék gratulálni a Ferencváros Bajnokok Ligája továbbjutásához. Nem kezdtünk jól, főként a védekezésünk nem állt össze. Középen sok gólt kaptunk, de tudtunk javítani. Az elmúlt mérkőzések után kicsit még keressük magukat. Óriásit küzdöttünk, erre most sem lehetett panasz. Az FTC védekezése nem csak nekünk, más csapatoknak is problémát okozott. A második félidőben védekezésben és támadásban is jobbak voltunk. Sajnálom a végjátékot, mert ott több hibát is vétettünk, de dicsérni kell Böde-Bíró Blankát is. Az FTC ekkor már lassította a játékot, kár, hogy ott kimaradt néhány lehetőségünk, mert akkor még izgalmasabb lehetett volna a hajrá. Büszke vagyok a lányokra, és ez az út további sikereket hozhat. Építjük tovább a csapatot, és készülünk a Magyar Kupára és az Európa Liga negyeddöntőjére.

Allan Heine: – Jó volt nézni ezt a mérkőzést. Most is magas szinten játszott a Mosonmagyaróvár, ahogy az egész szezonban. A védekezésünk nagyon kellett a sikerhez. A nézők kiváló, Bajnokok Ligája-szintű kézilabdát, technikailag és taktikai szempontból is remek találkozót láthattak. Nagyon boldog vagyok a győzelem után.

Lancz Barbora: – Végig harcoltuk a mérkőzést, de sajnos az elején több hibát vétettünk védekezésben. Ez a találkozó tovább építette a csapatot, hiszen több pozitívumot is ki lehet emelni belőle.

Emily Bölk: – Nagyon örülök, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Az óvári csarnokban mindig nagyon jó hangulat szokott lenni, most is magas hőfokú meccset játszottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy nyertünk, és fontos két pontot szereztünk. Most egy kis pihenés jön, majd újult erővel vágunk neki a folytatásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában