Női kézilabda

2024.02.14. 20:40

Megyei rangadó – Elmaradt a nagy küzdelem, simán verte a Mosonmagyaróvárt az Audi ETO – galéria

Ezúttal nem hagyta magát meglepni a Győri Audi ETO KC. A megyei rangadó a győri Audi-arénában magabiztos, 32–22-es győri sikert hozott az MKC ellen.

Kisalföld.hu

Megyei rangadó: Győri Audi ETO KC–Motherson Mosonmagyaróvári KC 32–22 (15–9)

Megyei rangadó
A megyei rangadó Nze Minkóék (zöldben) sima győzelmét hozta.
Fotó: Nagy Gábor

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 3705 néző.: V.: Bíró, Kiss O.

Audi-ETO: TOFT – HOVDEN 5/2, Rju 2/2, Haugsted, Brattset Dale 2, KRISTIANSEN 13/1, Szöllősi-Schatzl Nadine 2. Cs.: Duijndam (kapus), Oftedal 2, NZE MINKO 5, Blohm, Broch, De Paula, Győri-Lukács 1. Edző: Ulrik Kirkely.

MKC: SZEMEREY – Udvardi 1, Albek 4, Tóth G. 3, Pásztor N. 2, TÓTH E. 5/2, Schatzl Natalie. Cs.: Hadfi (kapus), Ivancok 3, Lancz, Tóth N. 1, Stranigg, Faragó, Sztankovics, Bardi, VARGA E. 3/1. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 8/5, ill. 4/3. Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

A mérkőzést megelőzően a hamarosan 65. születésnapját ünneplő Róth Kálmánt köszöntötték a két csapat játékosai – akik az egykori kiváló tréner keze alatt pallérozódtak –, valamint a győri klub és a szurkolói egyesület vezetői.

Tóth G. révén a vendégek szerezték az első gólt, miután mindkét oldalon kimaradt egy-egy ziccer. Kristiansen révén a 3. perc végén talált be először a hazai együttes. Az óváriak 4–2-re vezettek a folytatásban, de aztán hamar egyenlített az ETO. A vezetést azonban nem tudta átvenni, mert Kristiansen hetesét védte Szemerey. Akcióból már betalált a norvég, először volt előnyben a házigazda (10. perc: 5–4). Az újabb győri gól után Gyurka János kért időt, 4–0-s sorozatban voltak ugyanis a zöld-fehérek. Tóth Eszter 7–4-nél törte meg a hosszú MKC-gólcsendet. Kristiansen elemében volt, már öt gólnál járt, Toft is bravúrokat mutatott be, ezeknek köszönhetően 9–5 volt a félidő közepén. Nem állt le az ETO, nem sokkal később 12–7-et mutatott az eredményjelző. Rendezte védekezését az Óvár, az ETO-é továbbra is feszesebb volt a korábbi meccsekhez képest, így percekre megállt a góltermés 13–9-nél. Innen Nze Minko révén a hazaiak mozdultak el. A félidő hajrájában Kristiansen újabb hetest hagyott ki, de így is megnyugtató, hatgólos előnyben volt a címvédő.

 

Hovden hetese nyitotta a második játékrészt, Pásztor hamar válaszolt. A játék képe hasonló volt, mint az első félidőben, az ETO jól védekezett, az MKC nem nagyon találta a réseket, a túloldalon ez nem így volt, ennek eredményeképpen továbbnőtt a különbség (36. perc: 20–11). Érdekesség, hogy Kristiansen szerezte a győri gólok felét. Gyurka János is észlelte, hogy nem úgy alakul az eredmény, ahogyan azt várta, időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Nem sok sikerrel, mert ugyan kétszer is leindította az ETO-t a vendéggárda, Stranigg mindkét kísérletét védte Toft. Az Ivancok-dupla után Ulrik Kirkely is időt kért, bár tisztes távolságban volt csapatától az MKC (39. perc: 20–13). Beálltak a csapatok a hétgólos különbségre (45. perc: 22–15). A meccs utolsó negyedében nagy hajrát nyitott az Óvár, 24–20-nál az 52. percben időt is kért Ulrik Kirkely. Jól tette, hiszen a nagy felzárkózást megállította csapata, Toft bravúrja, majd Duijndam hetesvédésével el is dőlt a találkozó, mely összességében teljesen egyoldalú volt, az Audi-ETO magabiztos sikerrel lábalt ki a hullámvölgyből, ráadásul a meccs végére alakult ki a legnagyobb különbség.

Megyei rangadó – Nyilatkozatok

 

  • Ulrik Kirkely: – Nagy tisztelettel figyelem a mosonmagyaróváriakat, nemcsak a bajnokikon, hanem a nemzetközi porondon is. Az őszi első meccsen is látszott, hogy remekül szervezett csapat az MKC, a legyőzéshez a legjobbunkra van szükség. Jó volt látni a csapatot, nagy lendülettel vetettük bele magunkat a mérkőzésbe. A másodikban már magabiztosan tudtunk belemenni, tisztában voltunk vele, hogy nem dőlhetünk hátra, jött is egy olyan szakasz, amikor távolról jól lőtt a vendégcsapat, de örülök, hogy vissza tudtuk építeni az előnyt.  
  • Gyurka János: – Gratulálok a győrieknek, nagyon gyorsan, dinamikusan támadtak, és magas hőfokon védekeztek. Jól kezdtünk, de az első félidőben a tíz eladott labdával felépítettük ellenfelünket. Ez demoralizált bennünket. Sok cserével próbáltam frissen tartani a csapatot. A második játékrészben már tudtunk átlövésgólokat lőni. Sajnálom, hogy a végjáték így sikerült, lehetett volna szorosabb is, de kihagytuk a lehetőségeket. Annak örülök, hogy Varga Emília ilyen szépen szállt be a mérkőzésbe.   
  • Veronica Kristiansen: – Ennyi gólt nem lőhettem volna a csapattársak nélkül. Az egész csapatra jellemző volt, hogy bizonyítani akart, harcosak voltunk, Tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár gyors tempóban kézilabdázik, ebben sikerült föléjük nőni. A második félidőben volt egy szakasz, amikor hibákra késztetett bennünket az ellenfél, de rendezni tudtuk a sorokat. Belülről jó meccs volt, öröm ilyenen kézilabdázni.  
  • Varga Emília: – A győri csapat nagyon magas szinten játszott. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert szomjaztak a revansra. Az első félidőben egy darabig tudtuk tartani magunkat, aztán dekoncentrálttá váltunk, így nagyobb előnyt tudott kialakítani az ETO. A második játékrészben megtettünk mindent, de sajnos nem sikerült tíz gól alatt tartani a hazaiakat. Megyünk tovább, van még dolgunk a szezonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában