Jegyzet

2024.02.16. 07:28

NB II foci - Idegállapotban az ETO-szurkolók - Papp Győző jegyzete

Az álmaikat féltő szurkolóknak jót tenne egy győzelem.

Papp Győző

Győrött a labdarúgó-szurkolók körében szinte tapintható a feszültség, mert mostanában a vártnál gyengébben megy az ETO-nak. 
A legutóbbi városi derbi végén rövid ideig többször is felhangzott a hazai kórus, ami a teljesítményt bírálta a maga sajátos stílusában. Hogy ez jogos volt vagy sem, nyilván másként érzik a szurkolók és másként, akik a pályán szerepeltek. 

A jól érzékelhető „feszkó” elsősorban annak szól: nehezen érthető, mi történt az ősszel sokáig jól játszó és magabiztosan menetelő csapattal. Mert nyugodt szívvel kijelenthető, a Gyirmót ellen nem egy gyengébbre sikerült mérkőzésről beszélhetünk, hanem ez a folyamat része, ami tavaly a Vasas elleni demoralizáló vereséggel kezdődött. Ezt követően nagy nehezen sikerült legyűrni az Ajkát, majd idén a Csákvárt, közben pedig ismét vereség következett a gyengének tartott BVSC-től, majd szerdán gól nélküli iksz a Gyirmóttal. Az ETO ezen az öt mérkőzésen írd és mondd három gólt szerzett, ebből tavasszal kettőt. Közben kapott nyolcat. 

A szurkolók közül sokan már a spanyol mester, Antonio Munoz fejét követelik, mondván, úgysem fogja tudni megállítani a negatív spirált, az ETO most nem csak játékban, eredményességben sem hasonlít a korábbi önmagára. A riválisok sorozatos botlásait nem tudták kihasználni, már-már behozhatatlanra hizlalni az előnyüket, helyette elszalasztották a lehetőségeiket. A hírek szerint gond van az öltözőben, és ez látszik meg a pályán is. 

Az NB I-es álmokat szövögető labdarúgócsapat mindenesetre jelenleg második és feljutást érő helyen áll, tekintélyesnek mondható ötpontos előnnyel a harmadik helyezett Vasas előtt. Az álmaikat féltő szurkolóknak jót tenne egy kozármislenyi győzelem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában