Női labdarúgás

2024.02.16. 07:14

Három távozó, három érkező az ETO-nál

Lezárult hazánkban az átigazolási időszak, így kialakult az ETO FC Győr NB I-es csapatának kerete, amely a tavaszi idénynek az elmúlt időszakban megszokott céllal vág neki, azaz a bajnoki és a kupadöntő áll az együttes fókuszában.

Kisalföld.hu

Fotó: eto.hu

A csapatból hárman távoztak a télen, Halla Petra és Stella Semanova már nem az ETO játékosa, míg Kern Fanni fél évre kölcsönbe, a szintén élvonalbeli Soroksár gárdájához került. Érkezett az együttesbe három idegenlégiós, a két amerikai támadó, Kennedy White és Rachel McCarthy, valamint a több poszton is bevethető, szlovák utánpótlás válogatott, Horvathová Szimonetta.

Január 8-a óta keményen készül a bajnokság folytatására az ETO, a játékosok lábába már sok-sok edzés és előkészületi mérkőzés benne van. Vannak, akik több-kevesebb foglalkozást kénytelen voltak kihagyni. Ráadásul vannak, akik egyelőre csak a gyógytornászokkal rehabilitációs gyakorlatokat végezhetnek, abban bízva, hogy mihamarabb csatlakozhatnak majd a társakhoz. Krizsanová Nikolett, aki egyébként hamarosan magyar állampolgári esküt tehet, a derekát fájlalja, Vida Boglárka boka műtétje után lábadozik, míg Kocsán Petra egy hosszú sérülés sorozatot szeretne végre lezárni.

Érdekesség, hogy a csapat, a március 2-ai rajt ellenére, már most pénteken megtartja a bajnoki főpróbáját Bécsben, ahol Németh Loretta együttese, a Firts Vienna ellen lép pályára. Jövő héttől ugyanis tizenegy válogatott játékosa és a már említett három sérültje miatt, tíz napig mindössze hét labdarúgóval készülhet Dörnyei Balázs vezetőedző.

Ebben az időszakban a keret mindössze egyharmada áll a szakmai stáb rendelkezésére, de a csapat háza táján mindenki abban bízik, hogy a DVTK elleni bajnoki rajtra a játékosok egészségesen, felkészülve és kellő önbizalommal érkeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában