Női kézilabda

2024.02.03. 20:02

Bajnokok Ligája – Hazai pályán veszítette el veretlenségét a Győri Audi ETO KC – galéria

Hazai pályán 26–24-re kikapott a Győri Audi ETO KC a BL-ben, így a hibátlan mérlege oda, a csoport első helyét viszont már korábban biztosította a csapat.

Szabó Gábor

Ulrik Kirkely ezúttal nem tudta győzelemre vezetni csapatát.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–CSM Bucuresti 24–26 (9–15)

Győr, Audi-aréna, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, 5038 néző. V.: Braseth, Sundet (norvégok).

Solberg – GYŐRI-LUKÁCS 6, Rju 2, DE PAULA 4, Brattset Dale 1, Nze Minko 2, Szöllősi-Schatzl 2. Cs.: TOFT (kapus),  Kristiansen 6/3, Haugsted, Broch 1, Blohm. Edző: Ulrik Kirkely.

GLAUSER – ÖSTERGAARD 4, Kobylinska 1, Neagu 3, INGSTAD 3, ARNZTEN 3, Dindiligan 2. Cs.: Davidsen (kapus), ZAADI 8/3, Flippes. Omoregie 2. Edző: Adrian Vasile.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3. Kiállítások: 2, ill. 0 perc.

Igazi tétje a CSM-nek volt ezen a meccsen, hiszen nekik kellett a két pont a csoport második helyéhez, és ezzel az egyenes ági negyeddöntőbe jutáshoz. A hazaiknak a presztízs miatt volt fontos ez a találkozó, hogy megőrizze hibátlan mérlegét.

Ennek megfelelően villámrajtot vettek a vendégek (0–2), az első győri gólt Kristiansen hetesből szerezte. A zöld-fehérek 3–3-nál egyenlítettek, a vezetést azonban nem sikerült átvenni, sőt, a 11. percben már négy góllal vezetett a CSM (4–8). Győri-Lukács törte meg a románok 4–0-ás sorozatát. Megakadtak a gólszerzésben a csapatok, a 14. perc végén Ulrik Kirkely kért időt. Ez sem segített, mert nem sokkal később már hét gól volt a vendégelőny (6–13). Hét perc győri gólcsendnek Szöllősi-Schatzl vetett véget, majd De Paula faragott a hátrányból (8–13). A félidőben biztos előnyben voltak a románok, a győriek ebben a harminc percben rendkívül sok hibával játszottak.

 

Neagu szerezte a második félidő első gólját. Kristiansen – csakúgy, mint az első játékrészben – hetesből talált be, majd Győri-Lukács szép szélsőgóljával kapaszkodott az Audi-ETO (11–16). Közelebb nem tudott kerülni a győri együttes, sőt, a 39. percben megint hat volt közte (13–19). Ahogyan lenni szokott, szerencséje sem volt a győrieknek, Kristiansen lőtt hatalmas kapufát. Az időt jól ölte a CSM, hosszan támadott, de gólt nem lőtt, ellenben Győri-Lukáccsal. Az utolsó negyedórának így is mínusz öttel vágott neki az ETO (15–20). A meccs utolsó negyede Kristiansen-góllal kezdődött, de rendre volt válaszuk a vendégeknek (17–22). A hazaiak egy 4–0-val kapaszkodtak, így az 52. percben már csak egy gól volt a hátrány (21–22), amit Nze Minko eltüntetett (52. perc: 22–22). Zaadi tett róla, hogy a fordítás ne legyen meg. Izgalmasra sikeredett a hajrá, a vezetést továbbra sem tudta átvenni a győri gárda, sőt, másfél perccel a vége előtt két gól volt a CSM előnye, majd védett a vendégek kapusa, így eldőlt: a győri csapat sem hibátlan már a BL-ben, viszont a csoportelsősége már korábban eldőlt.

Nyilatkozatok

 

Ulrik Kirkely: – Megérdemelten nyert a CSM, az első félidőben támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk, amit egy ilyen szintű csapat könyörtelenül kihasznál. Az első félidőben Laura Glauserrel sem bírtunk. A második félidőben sokkal szebb arcunkat mutattuk, agresszívebben, gyorsabban védekeztünk, ezek előre is vitték a játékunkat. A nagyobb tempónak és a magabiztosságnak köszönhetően visszajöttünk a meccsbe, teljes gőzzel a győzelemért játszottunk, de egy-két apró hiba bejött, ami a topcsapat ellen nem fér bele. A szurkolókat megértem az első félidő miatt, de a második félidő teljesítménye miatt elismerés jár a csapatnak, ezt kell továbbvinnünk magunkkal

Veronica Kristiansen: – Tudtuk, hogy az ellenfélnek mennyire fontos ez a meccs, ennek ellenére az első félidő nagyon rosszul sikerült számunkra, ami miatt roppant csalódott vagyok. Glauser csúcsteljesítménye komoly tartást adott a CSM-nek. A második harminc percre büszkék lehetünk, de a vereség nagyon fáj. Hazai pályán ez az eredmény nem fér bele.

Adrian Vasile: – Fontos és nagyon jó meccs volt. Tiszteltük az ellenfelet, de megvoltak a céljaink. Az első félidőben elképesztően védekeztünk, a másodikban olyan változásokat hozott a győri játék, ami megnehezítette a gólszerzéseinket. Vissza is jöttek egálra a hazaiak, de megemelem a kalapomat a lányok előtt, mert végül sikerült ezt a két pontot megszerezni.

Laura Glauser: – Fontos volt számomra ez a meccs, a jó teljesítmény, hiszen volt csapattársaim ellen védtem, jól ismerem őket, a csapatot, a klubot. A szünetben mondtam a lányoknak, hogy nem dőlt el semmi, tudtam, hogy az ETO képes felzárkózni. Jöttek is hibák tőlünk, de a kulcsmomentumokban higgadtak tudtunk maradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában