Küzdősport

2024.02.13. 14:13

A Győri Szekerek kézilabdacsapatát támogatják a márciusi ketrecharcgála bevételéből – galéria

Március 30-án jótékonysági nemzetközi küzdősport-gálát rendeznek a győri Audi Arénában. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bevétel ez részét a Győri Szekerek kerekes székes kézilabdacsapata kapja meg.

Kisalföld.hu

Auer Károly, a Győri Szekerek atyja, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány kurátora ezzel kapcsolatban elmondta: nagy örömmel vették a felajánlást, és megtisztelő, hogy a szervezők gondoltak rájuk.

Szabó Lőrinc, a Győri Szekerek játékosa.
Fotó: Rákóczy Ádám

„Csomor Tibor barátommal és kollégámmal pár éve kezdtük el szervezni a kerekes székes kézilabdát, amiben a Magyar Kézilabda Szövetség rengeteget segít. Tibor a paraalbizottság tagjaként sokat tesz a folyamatos fejlődésért. Minden ilyen támogatás nagy segítség nekünk” – fogalmazott Auer Károly, akit Csomor Tibor mellett a csapat játékosa, Szabó Lőrinc is elkísért.

Dézsi Csaba András győri polgármester arról beszélt, hogy újabb olyan világszínvonalú rendezvény házigazdája lesz Győr, mely nem nagyon volt még a városban.

„Eltökélt szándékunk, hogy minél több sportág kapjon megfelelő feltételeket a működéshez, korosztálytól függetlenül, és minél többen sportoljanak, ne csak versenyszerűen. Emellett az is fontos, hogy világversenyeknek adjunk otthont. Úgy vélem, a küzdősport rajongói számára mindenképpen, de másoknak is üde színfolt lesz ez a ketrecharc-gála, melyen kiváló győri harcosoknak is szurkolhatunk” – fogalmazott a város első embere.

A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter, frakcióvezető, a Honvédelmi Sportszövetség jelenlegi elnöke.

Ő elmondta: a küzdősport-gála célja az is, hogy a fiatalok figyelmét felhívja a hazaszeretetre, s népszerűsítse a Magyar Honvédséget. Éppen ezért toborzót tartanak, amelyen többek között haditechnikai bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők.

„Hiszem, hogy a küzdősporton keresztül sok mindent el lehet sajátítani, sportszerűségre nevel és jellemformáló szerep is van” – fogalmazott a politikus.

Szeles Szabolcs Győr sportért is felelő alpolgármester elmondta: Győr sportélete mindig is rendkívül színes volt.

„Nemcsak az élsport kap nálunk nagy hangsúlyt, hanem a parasport, a speciális olimpiai mozgalom és a tömegsport is. Bevallom, magam is nagy izgalommal várom ezt a gálát, mert ilyenen még nem vettem részt korábban” – árulta el az alpolgármester.

A gálát az osztrák Vendetta Fight Nights szervezettel közösen hozzák tető alá. Bülent Saglam, a VFN vezetője elmondta: sok magyar vesz részt náluk rendszeresen a gálákon. A közeljövőben rendezendő bécsi viadalon öt magyar harcos is ott lesz a ketrecben. A márciusi esemény a 38. lesz Magyarországon, és nagy szó, hogy a gálára a kevert harcművészetek amerikai csúcsligájában, a UFC-ben még veretlen csillag, Khamzat Chimaev is ellátogat

Őze Balázs, a rendezvény szakmai igazgatója is annyit mondott, hogy ez a negyedik nagy eseményük lesz, az első közösen a Vendettával, így nagy izgalommal várják a március 30-i gálát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában