Végig szoros volt

2024.01.17. 15:05

Női kézilabda NB I -Szoros meccsen győzelem: Audi ETO-Debrecen 25-23 -fotók a mérkőzésről

A női NB I 12. fordulóján igazi rangadót játszott egymással a két együttes.

Kisalföld.hu

Megvan az Audi ETO-nak a két pont

Audi ETO-Debrecen 25-23 (11-11)

Az első félidőben egyszer sem alakult ki kétgólosnál nagyobb különbség a csapatok között, a második felvonás közepén viszont a DVSC három találattal ellépett. Még az 51. percben is ennyi volt a különbség (18-21), ám a hátralévő időben csak kétszer találtak be a vendégek, így nem kerülhették el a vereséget.

A győriek legjobbja a kapus Silje Solberg volt, aki 39 lövésből 17-et védett.

Ana Gros hét, Estelle Nze Minko hat gólt lőtt. A túloldalon Catherine Gabriel 12 védéssel, Töfner Alexandra hat, Kácsor Gréta öt góllal zárt.

PERCRŐL PERCRE    

60. perc: Időt kér Kirkely, amikor 36 másodperc van még a meccsből. Nyitott védekezés a Lokinál. Szöllősi-Schatzl fut be beállóba, innen szerzi a 25. győri gólt. Petrus erre még válaszolni tud, de a hátralévő hat másodpercben már nem esik újabb gól. 25-23, ez a végeredmény. 

59. perc: Az utolsó előtti percben is nyílt még a meccs. Ilyenkor jön jól egy Oftedal-gól! 24-22. Solberg védi lábbal Haggerty lövését. 

58. perc: De Paula sérül meg, de tudja folytatni. Győri-Lukács húzza be a labdát a rövid oldalra. 23-22. Solberg védi Jovovity lövését. 

57. perc: De Paula gólt szerez. 22-21. Szilágyi Zoltán időt kér. Bal szélről érkezik az egyenlítés, Petrus eredményes. 22-22.

56. perc: Gros jön a heteshez, Gabriel nem tud védeni ezúttal sem. 21-21. Hétméteres a túloldalon is. Toft próbálja meg ezúttal hárítani Töpfner büntetőjét. A kapufáról jön ki a hétméteresből eddig hibátlan Töpfner lövése.

55. perc: A hevesen reklamáló Szilágyi Zoltán kap sárga lapot. Oftedal harcol ki büntetőt.

54. perc: Csernyánszki passza pontatlan. 

53. perc: Győri-Lukács eredményes. 20-21.

52. perc: Brattset Dale labdát szerez, de nem veszi észre a meginduló Győri-Lukácsot. Ezúttal nincs gól a győri támadás végén, mert Nze Minko passza nem jut el a címzetthez. 

51. perc: Csernyánszki góljára Nze Minko felel gyors góllal. 19-21.  

50. perc: Nze Minko előbb nem veszi észre az üres kaput, aztán belemenést követ el. 

49. perc: Győri-Lukács szerez labdát. Oftedal lövése valahogy bejut a hálóba. 18-20

48. perc: Füzi-Tóvizi szedi össze a bejátszást, és Solberg alatt a kapuba lő. 17-20. Győri-Lukács kísérletét védi Gabriel. 

47. perc: Győri időkérés. A Brattsetet meggyötrő Hornyák Dóra áll ki két percre. De Paula talál a kapuba. 17-19.

46. perc: Hámori lő a bal alsóba. 16-18. Blohm lövését védi Gabriel. Jovovity gólt dob. 16-19

45. perc: Támadóhiba miatt veszik el a labdát az ETO-tól a játékvezetők. 

44. perc: Blohm tud befordulni de Paula passza után. 16-16. Újabb debreceni büntető jöhet, Töpfner ezúttal sem hibázik. 16-17.

43. perc: Hámori bejátszása után Haggertyvel szemben szabálytalankodik Blohm: hétméteres. Toft jön a kapuba, Töpfner bedobja. 15-16.

42. perc: Jovovity is megpróbálja talpról, de Solberg ezt a lövést védi. Ryu pattintja kapu fölé a labdát nagy helyzetben.

41. perc: Taplról, test mellől dob gólt Vámos Petra. Azonnal jön a válasz Nze Minkótól. 15-15

40. perc: Kácsor átlövését sikerül blokkonia a győri védelemnek. Nze Minko egyenlít. 14-14.

39. perc: Nze Minko lő kapu fölé. Aztán labdát szerez, de Blohm is kihagyja a ziccert. 

38. perc: Töpfnernek összejön az ejtés a jobb szélről. 13-14.

37. perc: Brattset Dale rántja le ellenfelét: két perc és hétméteres. A büntetőt Töpfner ezúttal is bedobja. 13-13. De Paula passzívból lő kapura, Gabriel véd. 

36. perc: Nze Minko eredményes. 13-12.

35. perc: Töpfner rálép a vonalra. Gabriel a túloldalon a kapufa segíti ki Brattset Dale lövése után. Vámos újabb ejtéssel próbálkozik, hasonló eredménnyel,  mint két perccel korábban. 

34. perc: Nze Minko lövését hárítja Gabriel. Hámori lábát éri a labda, aztán Szöllősi-Schatzl szerez gyors gólt. 12-12.

33. perc: Vámos Míra ejtése a kapu tetején landol. 

32. perc: Győri-Lukács lövését lábbal védi Gabriel. Kácsor lövését Solberg védi, de marad a labda a Lokinál. 

31. perc: Indul a második félidő, mindjárt egy debreceni támadással, amelynek a végén Töpfner pattintja a labdát a kapuba. 11-12.

2866 a hivatalos nézőszám.

30. perc: Hámori egyenlít. 11-11. Passzívig támad az ETO, a felső lécről pattan fel magasra Oftedal lövése. A dudaszó előtt még Vámos Petra lő kapu mellé elég távolról. Szünet következik.

29. perc: Támadóhiba Brochnál, Grosch azonban nem találja el az üres kaput távolról. Gabriel védi Oftedal lövését.

28. perc: Pazar bejátszás Füzi-Tóvizinek, gólt szerez a beálló. 10-9. A túloldalon Bartulovic próbálja ezúttal védeni Gros hétméteresét, de neki sem jön össze. 11-9. Brattset Dale áll ki két percre, a DVSC pedig büntetőt dobhat. Töpfner Solberg lába alatt pattint a kapuba. 11-10.

27. perc: Haugsted labdát szerez, Nze Minko az üres kapuba lő. 10-8. Kiegészül a vendég együttes is. 

26. perc: Solberg megint védi Csernyánszki Liliána lövését. Szöllősi-Schatzl a bal szélről lő a hálóba. 9-8.

25. perc: Nze Minko kap egyet a nyakára, de így is gólt szerez. 8-8. Hornyák Dóra áll ki két percre a vendégek csapatából.

24. perc: Debreceni időkérés. Füzi-Tóvizi talál a kapuba. 7-8. Ryu túl korán jön vissza a pályára, így újabb két percre kiállítják. Solberg védi Csernyánszki kísérletét.

23. perc: Oftedal harcol ki hétméterest, ezt is Gros váltja gólra. 7-7

22. perc: Gros lövését védi Gabriel. Szabálytalan csere Ryunál, két percre ki kell állnia. Solberg védi Johansson lövését. 

21. perc: Gros veszi be végre Gabriel kapuját. 6-7. A kapufa segít Solbergnek Jovovity lövése után. 

20. perc: Solberg Grosch Vivien lövését védi, aki a jobb szélről próbálkozott. Hét perce nem lőtt gólt a hazai csapat, így jogosnak tűnik Kirkely időkérése. 

19. perc: Kapus nélkül támadásban a DVSC, így peregnek le a kiállítás utolsó másodpercei is. Solberg veszi észre az üres kaput, de pontatlan a kísérlete.

18. perc: Füzi-Tóvizi két ember között tud befordulni. 5-7. Nze Minko ziccerben ismét, ezúttal a kapufát találja el.

17. perc: Hámori Konszuéla is besárgul. A Brochot lerántó Jovovity kapja a meccs első két perces kiállítását. Nze Minko ziccerét hárítja Gabriel.

16. perc: Solberg most nem szórja el a labdát. Kristiansen azonban labdát veszít, Kácsor pedig értékesíti a ziccerét. 5-6

15. perc: Gros átlövését Gabriel kaparintja meg. Győri-Lukács is kap egy sárga lapot. 

14. perc: Füzi-Tóvizi pontatlan passza után indulhatna az ETO, de rossz az indítás Solbergtől. Vámos Petra kapu fölé lő. 

13. perc: Pazar bejátszás Oftedaltól, pontos befejezés Brattset Dalétól. 5-5. Haugsted kap sárga lapot szándékos lábért. 

12. perc: Brattset Dale lövését Gabriel hárítja. Ismét vezet a Loki, Kácsor lövése ellen Solberg most tehetetlennek bizonyult. 4-5.

11. perc: Kácsor próbálkozását védi Solberg. Gros vágja a labdát a bal alsóba. 4-3. Gyorsan jön Petrustól a válasz. 4-4.

10. perc: Solberg védi Hámori lövését, aztán indítani próbál, de nagyon pontatlanul. A DVSC passzívig támad.

9. perc: Oftedal bejátszása nem jut el Brattsetig. 

8. perc: Passzívban már az ETO, amikor Brattset Dalét rántja vissza Hornyák Dóra: hétméteres és sárga lap az ítélet. A büntetőt Gros váltja gólra. 3-3. Solberg védi Petrus Mirtill próbálkozását a bal szélről. 

7. perc: Kácsor akaszt nagy gólt a felső léc alá. 2-3

6. perc: Hámori lövését védi Solberg. Brattset Dale ugyan betalál, de rálépett a hatos vonalára, így nem érvényes a gól. Szabálytalan zárás a vendégeknél. Haugsted nagy helyzetben nem talál kaput.

5. perc: Kácsor lövését védi Solberg. Gros lövését hárítja Gabriel. Támadóhiba Vámos Petránál. Aztán kapufás góllal egyenlít Gros. 2-2.

4. perc: Passzívból lő nagy gólt Kácsor. 0-2. Gyorsan jön a válasz, Oftedal passza után Brattset Dale fordul be, hogy a jobb alsóba lőjön. 1-2.

3. perc: Brattset Dale kap sárga lapot.

2. perc: Kácsor passzolja ki a labdát az oldalvonalon túlra. Gabriel védi Brattset Dale ziccerét. A másik oldalon gyors gól esik Kácsor Gréta lövése nyomán. 0-1. Gabriel újabb védése után ismét a Loki támadhat.

1. perc: A meccset a zöldben játszó ETO kezdi, Solberggel a kapuban, a két szélen Győri-Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine, beállóban Kari Brattset Dale, középen Gros, Oftedal és Haugsted. Pirosban a DVSC. Oftedal lövi a labdát kapu mellé.

Előzetes - Érdekesség, hogy a bajnokságban a vesztett pontokat tekintve viszont a hajdúságiak állnak jobban, hiszen míg ők 10 győzelem mellett egyszer veszítettek, addig a zöld-fehérek ugyancsak 10 siker mellett már két találkozót veszítettek el. A Motherson Mosonmagyaróvár mellett a Ferencváros is felülmúlta Oftedalékat. Igaz, azt a két találkozót idegenben játszotta az ETO.

Így látja e meccs előtt Ulrik Kirkely, az Audi-ETO vezetőedzője

„Minden bizonnyal erős Debrecen ellen lépünk pályára. Riválisunk sok tapasztalatot szerzett a Bajnokok Ligájában, megtapasztalták, milyen az, amikor folyamatos terhelés alatt kell játszani. Ami a játékoskeretüket illeti, fizikálisan erős, jó egyéni képességű kézilabdázókkal rendelkeznek. Egyáltalán nem vár ránk könnyű találkozó” – mondta a klub honlapján Ulrik Kirkely, az Audi-ETO dán vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában