Férfi kosárlabda

2024.01.06. 20:44

NB I – Bravúr Szolnokon, zsinórban ötödször győzött a Sopron KC

Szolnokról is két ponttal távozott a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata.

Kisalföld.hu

Újabb fontos győzelmet aratott a Sopron KC

Fotó: SKC

Szolnok–Sopron KC 80–84 (26–19, 23–25, 10–14, 21–26)

Szolnok, férfi NB I, 1300 néző. V.: Praksch, Makrai, Farkas.

Szolnok: Pongó 7/3, Pallai 6/6, Eads 11, Thomas 7/3, WIGGINS 18. Cs.: LUKÁCS 14/6, Révész 2, JOVANOVICS 15/3. Edző: Szarvas Gábor. 

Sopron: NICHOLS 32/13, Meszlényi 3/3, GRIFFIN 13/6, Da Silva 4, Molnár M. 6. Cs.: SIDIBE 10, Mathis 11/3, Csendes 3/3, Sitku 2, Schöll. Edző: Gasper Potocnik.

Nichols parádéjával kezdődött a meccs, bő másfél perc alatt egy duplát, majd két triplát dobott a soproni irányító, így kezdetben a vendégek vezettek. Az ő remeklését azonban egy Wiggins vezette 14–0-ás szolnoki roham követte. A szakasz derekán Sidibe kosaraival és az új légiós, Mathis triplájával zárkózott az SKC, a negyed 7 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második etap Sitku szép zsákolásával indult, majd indításból az előző évadban Szolnokin is megforduló Griffin volt eredményes. A hazaiak Jovanovics villanásaival tartották, sőt, 10 pontosra növelték előnyüket, Nichols tett róla újabb hármassal, hogy ne szakadjon le jobban az SKC. A kosara egy 12–2-es, egyenlítést értő SKC-rohamot indított útjára, ám a félidő vége újra az Eads–Jovanovics–Wiggins trió vezette hazai gárdáé volt, amely ötpontos előnnyel térhetett pihenőre.

Térfélcsere után Molnár kosaraival tapadt ellenfelére az SKC, amely Nichols negyedik triplájával ki is egyenlített. Utána Molnár a kiponzódás szélére került, Potocnik pedig technikait kapott. Küzdelmes, sok hibával tarkított játék mellett újra ellépett öt ponttal a Szolnok, de Nichols duplájával, majd Griffin hármasával ismét ledolgozta hátrányát a soproni gárda. A negyed Molnár kipontozódásával és egypontos hazai vezetéssel zárult.

A záróetap pedig Da Silva fordítást érő zsákolásával indult. Fej fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek, majd az eksztázisban játszó Nichols két hármasával hat ponttal ellépett az SKC. A szakasz derekán megtört a soproni lendület, a hazaiak egy 8–0-val fordítottak. A fordulatok azonban nem zárultak le, kiélezett helyzetben a fiatal Csendes "beemelt" egy hármast, Griffin pedig egy 2+1-es játékkal növelte 4-re a soproni előnyt. A hajrá nem indult jól az SKC-nak, hiszen Sidibe is kipontozódott. Alacsony szerkezetre váltott az SKC, és az izgalmas végjátékban Nichols bravúros, betöréses kosarával négypontos előnnyel fordult az utolsó percre az SKC. Egy jó büntetővel és egy duplával 1 pontra feljött a Szolnok. Tizenkét másodperccel a befejezés előtt Mathis keze nem remegett meg a vonalon, Jovanovics kihagyta a triplát, Mathis leszedte a lepattanót, majd rutinosan az első büntetőt bedobta, így Szolnokon is nyert, és sorozatban az ötödik győzelmét szerezte meg az SKC.

Gasper Potocnik: – Kemény mérkőzést játszottunk, a második félidőben faultproblémákkal küszködtünk, ennek ellenére is sikerült nyernünk. Példaértékűen álltunk hozzá a meccshez, amire büszkék vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában