Baseball

2024.01.26. 07:42

Jánossomorjáról Japánba igazol a fiatal játékos

A Jánossomorja Rascals idén beírja magát a sportág hazai történetébe: a kisváros klubjából szerződik ugyanis az első magyar játékos Japánba.

Papp Győző

– Jánossomorján régóta él és virul a baseball, a nagycsapatunk az első osztályban szerepel. Ezenkívül minden korosztályban jelen vagyunk, válogatottkeret-tagjaink vannak, sőt, a nők által űzött softball is megtalálható nálunk – mondja Fekete Csaba, a klub elnöke és egyben edzője. – Nagyon büszkék vagyunk egyik legjobb játékosunkra, Laffer Benedekre, akit a közelmúltban a japán Hokkaido Black Diamonds szerződtetett elkapó pozícióba. 
Laffer Benedek 20 éves lesz, 4 éves kora óta baseballozik.

– Tulajdonképpen nem is akartam más sportot űzni. Fekete Csaba a rokonom és a kertszomszédunk is, így adva volt a választás – említi a játékos. – Örülök a mostani lehetőségnek. A japánok a magyar korosztályos válogatottban figyeltek fel rám, megtetszett nekik a játékom.

Utána kihívtak Okinavába egy téli tornára, ahol az úgynevezett Winter League-ben szerepeltünk. Az erősebbeket a profik, a többieket, mint például engem is, a próbások között teszteltek. Tavaly novemberben az egy hónap alatt mintegy húsz meccsen vettünk részt. Ezt követően kaptam a szerződési ajánlatot, ami idén nyolc hónapra szól. Boldogan fogadtam el, mert minden szempontból hatalmas fejlődési lehetőséget jelent a számomra.

– A szerződés egy félprofi státuszt takar – teszi hozzá Fekete Csaba. – Benedek, ha jól teljesít, akkor vagy maradhat Hokkaidóban, vagy továbbléphet máshova. – Angolul elég jól beszélek, és a japánból is ragadt már rám némi szókincs, ez alapján nem lesz gond a beilleszkedéssel – folytatja Laffer Benedek.

– Áprilisban kezdődik a felkészülés a bajnokságra, amelyben negyven-ötven mérkőzést játszunk. Szerintem ez az év remek alkalom lesz arra, hogy fejlődjek, tapasztalatokat szerezzek, jobb játékos legyek. Ez a célom, a többit majd meglátjuk. Nemsokára utazom a Távol-Keletre, ahol remélem, rengeteg élmény vár. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában