Női kosárlabda

2024.01.17. 21:20

Euroliga – Megszerezte második győzelmét a SERCO UNI Győr

Bridget Carleton vezérletével 91–80-ra legyőzte a lengyel Polkowicét a SERCO UNI Győr. Ez volt a zöld-fehérek második győzelme az idei sorozatban.

Kisalföld.hu

Extra teljesítményt nyújtott a győriek kanadai játékosa, Bridget Carleton.

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor

SERCO UNI Győr–KGHM BC Polkowice 91–80 (26–15, 25–26, 21–18, 19–21)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 12. forduló, 400 néző. V.: Kukelcik (szlovák), Zupancic (szlovén), Radonjic (bosnyák).

SERCO UNI Győr: Slocum 5, DOMBAI 9/3, DUBEI 8, CARLETON 41/24, GOREE 12. Cs.: Ruff-Nagy D. 5, Anigwe 7, Bach 2, Török Á. 2. Edző: Cziczás László.

KGHM BC Polkowice: Gajda 12/6, FRISKOVEC 18/6, SYKES 13/6, Fraser 6, Sztankovics 8. Cs.: Baric, MAVUNGA 12, Gertchen 8/6, Piestrzynska 2, Kosla 1, Edző: Karol Kowalewski.

Öt másodperc telt el a meccsből, mikor Carleton triplával beköszönt. Gyorsan jött a válasz a vendégektől, majd Goree talált be. Ez volt az első perc termése. Lendületben maradtak a győriek, 13–4-es előnyüknél időt kért a vendégek edzője. Ez sem segített, hiszen tovább nőtt a különbség (6. perc: 18–4). Büntetőkkel törte meg hosszú kosárcsendjét a lengyel gárda, mely továbbra sem nagyon találta az utat a gyűrűbe. A negyed hajrája 21–8-ról kezdődött. Egy 5–0-val zárkózott a Polkowice, de a szakasz Dombai triplájának köszönhetően 26–15-ös hazai vezetéssel zárult.

A második tíz percben a vendégek szereztek triplát, nekik nem öt, hanem tizenöt másodperc kellett ehhez. Az újabb lengyel kosár után Cziczás László nem várt sokat az időkéréssel, 39 másodperc játék után tartott egyperces eligazítást (26–20). Másfél perc után Carleton emelt be egy hármast (29–20). A negyed közepén 34–26-nál egy triplával zárkózott a Polkowice, újra időt kért Cziczás László. Három pontra feljöttek a vendégek, Carleton triplája nagyon kellett. A félidő hajrájában két pontra zárkóztak a vendégek (41–39). Ki más, mint Carleton emelt be egy trojkát, ami megtolta kissé a szekeret. A nagyszünetben 51–41-re vezettek a házigazdák.

A harmadik negyed első triplája újra Carletoné volt (54–41), majd nem sokára 15 ponttal vezetett a SERCO UNI Győr (58–43). Négy vendégpont után Dubei, majd Dombai szerzett kosarat (25. perc: 62–47). Időt kért a Polkowice edzője, de tovább nőtt a különbség (67–49). Egy 10–0-ás rohanással zárkózott az ellenfél, indokolt volt Cziczás László időkérése, ami után Carleton megint hárompontost dobott, amivel megint elléptek tíz pont fölé a zöld-fehérek, a zárószakasz előtt 72–59 volt a javukra.

Vendégduplára Carleton-tripla, így kezdődött az utolsó tíz perc. A 33. percben már 40 pontnál járt a kanadai, 8. triplájával – kilenc kísérletből(!) – 82–64-re vezetett az UNI Győr. Gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, az utolsó három perc előtt 90–72 állt az eredményjelző. Gyors támadásbefejezésekkel és labdaszerzésekkel még mindent egy lapra feltett a Polkowice, de mindhiába. Ugyan a hátralévő időt 8–1-re megnyerték a lengyelek, a mérkőzés azonban győri sikerrel zárult. Ez volt a második sikerük az Euroligában.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Nehéz meccsen fantasztikus csapatmunkával nyertünk. Volt, aki védekezésben jeleskedett, Bridget Carleton pedig támadásban nyújtott extrát. Ez azonban a csapat sikere volt. Elindultunk jó irányba, azt játszottuk, amit szeretnénk. A nyolcvan kapott gól ellenére a védekezésben is láttam biztató jeleket.

Bridget Carleton: – Remek győzelem volt ez a mostani. Sokszor voltunk közel a sikerhez, most jól reagáltunk az ellenfél dolgaira. Megyünk tovább, így szeretnénk folytatni.

Karol Kowalewski: – Nagyszerűen játszott a győri csapat, főleg támadásban. Ki kell emelnem Bridget Carletont, aki lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Nem volt könnyű kintről nézni ezt a meccset, a védekezésünk ezúttal nem működött. A negyeddöntőhöz sokkal jobb teljesítményre lesz szükség.

Zuzanka Kulinska: – Nem kezdtük jól a meccset, nem tudtunk visszajönni a meccsbe, hiába harcoltunk, ezúttal nem volt esélyünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában