Női kézilabda

2024.01.06. 07:05

BL – A pont nélküli svéd bajnok ellen folytatja a hibátlan Győri Audi ETO KC – videó

Az új év első EHF női Bajnokok Ligája-mérkőzését az Audi-arénában játssza a magyar bajnok győri együttes. A szombaton 16 órakr kezdődő összecsapáson az ellenfél a svéd Sävehof lesz.

Kisalföld.hu

Ulrik Kirkely újabb győzelemnek örülne.

Fotó: Győri Audi ETO KC

A csoportkör 9. fordulójának találkozóját a Sport1 élőben közvetíti. Előzetesen Ulrik Kirkely vezetőedző és Emilie Hovden mondta el várakozásait a meccsel kapcsolatban.

„A magyar bajnokságban a NEKA ellen aratott győzelmünk mindenképpen jó alapul szolgált, hogy felkészüljünk a soron következő Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A Sävehoffal szemben nem a legkönnyebb meccsre számítok, hiszen kemény védekezés jellemzi a játékukat. Nem mellesleg több poszton is kiváló, tapasztalt játékosai vannak, valamint sok a fiatal tehetség a keretében” – nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Örülök, hogy újra a Bajnokok Ligájában játszhatunk. Szerintem jó mérkőzésünk lesz a Sävehof ellen. Ha megnézzük az őszi idegenbeli meccsünket, mondhatom, sokat fejlődtünk azóta. Akkor nem a legjobb formánkat mutattuk. Szerintem sokkal jobbak leszünk most” – fogalmazott Emilie Hovden.

Az idegenbeli találkozón háromgólos győzelmet aratott a győri csapat, miután 29–26-ra győzte le svéd ellenfélt. Azon a találkozón Hovden, Nze Minko, Oftedal és Szöllősi-Schatzl egyaránt 5–5 gólt dobott.

A mezőnyben egyébként a győri az egyedüli alakulat, mely hibátlanul várhatja a BL folytatását, mivel az eddigi nyolc összecsapásán győztesen hagyta el a pályát. A svédek ugyanakkor eddig valamennyi meccsüket elveszítették, viszont nem ők az egyetlen ilyen csapat, a másik csoportban a lengyel Zaglebie Lubin sem tudott még pontot szerezni.

A győri klub tájékoztatása szerint a lefújást követően a világbajnokságon résztvevő ETO-játékosok köszöntését láthatják a kilátogató nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában