Női kézilabda

2024.01.17. 07:35

A BL után most bajnokin fogadja a Debrecent a Győri Audi ETO KC – videó

A női NB I 12. fordulójának rangadóján január 17-én 18 órakor az Audi ETO a DVSC csapatát fogadja az Audi Aréna Győrben. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Oftedalék (zöldben) a szezon során másodszor is legyőznék a DVSC-t.

Fotó: Audi-ETO

A két csapat a Bajnokok Ligájában már találkozott egymással a szezon során, azt az összecsapást – még szeptemberben – a győriek magabiztosan, 35–23-ra nyerték.

Érdekesség, hogy a bajnokságban a vesztett pontokat tekintve viszont a hajdúságiak állnak jobban, hiszen míg ők 10 győzelem mellett egyszer veszítettek, addig a zöld-fehérek ugyancsak 10 siker mellett már két találkozót veszítettek el. A Motherson Mosonmagyaróvár mellett a Ferencváros is felülmúlta Oftedalékat. Igaz, azt a két találkozót idegenben játszotta az ETO.

Most azért nagy meglepetés lenne, ha pontokat veszítenének a győriek, de abban Ulrik Kirkely és Győri-Lukács Viktória is egyetért, hogy a BL-mérkőzésből nem szabad kiindulni.

„Minden bizonnyal erős Debrecen ellen lépünk pályára. Riválisunk sok tapasztalatot szerzett a Bajnokok Ligájában, megtapasztalták, milyen az, amikor folyamatos terhelés alatt kell játszani. Ami a játékoskeretüket illeti, fizikálisan erős, jó egyéni képességű kézilabdázókkal rendelkeznek. Egyáltalán nem vár ránk könnyű találkozó” – mondta a klub honlapján Ulrik Kirkely, az Audi-ETO dán vezetőedzője.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen erős csapatról van szó. Szerencsére ebben a szezonban sikerült már egyszer megverni őket a Bajnokok Ligájában, de abból a meccsből nem szabad következtetéseket levonni, mert mindkét együttes sokat változott azóta. Úgy gondolom, jó, hogy hazai pályán játsszuk ezt a találkozót, mert a szurkolóinkra mindig számíthatunk, most is nagy szükségünk lesz rájuk” – fogalmazott Győri-Lukács Viktória, a zöld-fehérek magyar válogatott jobbszélsője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában