Úszás

2023.11.29. 10:02

Magasabb szintre lép a GYÚSE és a Széchenyi-egyetem együttműködése

Kisalföld.hu

Sebestyén Dalma

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: idéntől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői. 

A kooperáció eddigi leglátványosabb eredménye Sebestyén Dalma Universiade  - Egyetemi Világjátékok - ezüstérmei voltak,

s most erre is sikerült rátenni még egy lapáttal.

A Széchenyi Egyetem maroknyi csapata a hét végén, Gödöllőn rendezett MEFOB országos úszó bajnokságon vett részt és kiválóan szerepelt:

Sebestyén Dalma (200 m vegyes úszás 1., 100 m pillangóúszás I., 50 m mellúszás 2., 100 m gyorsúszás 2., 

Ollé Mónika (100 m hátúszás 1., 50m pillangóúszás 1., 50 m hátúszás 3.) 

Horváth Rebeka (100 m pillangóúszás 1.)

Mátrai Roland (50 m gyorsúszás 1., 100m gyorsúszás 1.)

A csapat az éremtáblán az előkelő második helyet szerezte meg, 6 arany-, 2 ezüst-, 1 bronzéremmel. 

Sebestyén Dalma: "Nagyon sokat jelent számomra a Széchenyi Egyetem támogatása, szerencsésnek érzem magam, hogy az élsport mellett egy ilyen komoly presztízsű szervezet is támogat a mindennapokban. Az olimpiai álmaim szempontjából nagyon fontos számomra ez a biztos háttér."

Ollé Mónika értékelése: "Amikor a Testnevelési Egyetemről a Széchenyi Egyetemre jelentkeztem át, sokan felvonták a szemöldöküket. Ugyanakkor az eredmények és a mindennapok egyértelműen igazolják: nagyon jól döntöttem, amikor Győrt választottam. Az egyetem és az egyesület egyaránt támogat céljaim elérésében, hálás vagyok, hogy itt lehetek."

Petrov Iván edző értékelt a helyszínről: "Nagyon sokat jelent számunkra a Széchenyi-egyetem támogatása, minden alkalommal a legjobbra törekszünk, amikor az egyetemet képviseljük. Az egyesületben több egykori és jelenlegi SZE-hallgató is sportol. A Széchenyi Egyetem rendkívül magas színvonalú sportdiplomáciai szaktanácsadó posztgraduális képzését Árpád testvéremmel magam is elvégeztem, azon dolgozunk hogy a jövőben még többen válasszák a SZE által kínált kettős karrier programot."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában