Női kosárlabda

2023.11.18. 21:45

Fölényes győzelmet aratott a megerősített Sopron Basket a Cegléd vendégeként

Két új játékossal, Aleksandra Crvendakiccsal és Beatrice Mompremierrel a soraiban simán győzött a Cegléd vendégeként a címvédő Sopron Basket.

Kisalföld.hu

Turnerék magabiztosan hozták a kötelezőt.

Fotó: hunbas

Cegléd–Sopron Basket 40–81 (12–24, 11–16, 4–21, 13–20)

Albertirsa, NB I-es női mérkőzés. V.: Balog Gy., Varga-Záray, Sörley.

Cegléd: Czank 4, Rakita 6, Farkas, KOBOLÁK 13/9, Barnai 8. Cs.: Nagy R., Viszmeg 2, Kovács K. 4, Szirony 3/3, Andi, Horváth B. Edző: Malick Lo-el Hadji.

Sopron: Turner 6, Böröndy 4, SITKU 11/3, BROOKS 10, MOMPREMIER 11. Cs.: CRVENDAKICS 11, FEGYVERNEKY 15/6, Varga A. 8, Határ 2, Sinka-Pálinkás 3/3, Szikszai. Edző: Gáspár Dávid.

A Sopron Basket három kulcsjátékosa is ezen a meccsen debütált az évadban, a pár év után visszatérő szerb Crvendakic, a sérüléséből felépült Határ és az UNI Győrből jól ismert amerikai Mompremier.  A ceglédiek a jelentősen megerősödő soproni csapattal a nyitó negyed derekáig tudták tartani a lépést, 10–8-as hazai vezetés után Crvendakic vezérletével egy 11–0-lal elhúzott ellenfelétől a Sopron, amely a küzdelmes, de elég sok hibával tarkított második negyedben szünetig közel 20 pontosra növelte előnyét.

A harmadik negyed igazi soproni erődemonstrációt hozott, ebben a szakaszban felvillantott valamit a bajnokcsapat abból, mire is lehet képes ebben az új, jelentősen megerősített összetételben. Ekkor eldöntötte a meccset a Sopron, a záróetap már csak formalitás volt.

Gáspár Dávid: – Örülök a győzelemnek. Az első alkalom volt, amikor majdnem a teljes csapattal tudtunk pályára lépni, egyedül a rehabilitációját végző Papp Dia hiányzott csak. Kell még idő a csapatnak, hogy összeérjenek a játékkapcsolatok. Voltak olyan periódusok, amikor nem voltunk kellően agresszívak, és ebből fakadóan sok könnyű dobóhelyzetet adtunk az ellenfélnek. Ez különösen az első húsz percben volt a jellemző. A második játékrészben türelmesebbé váltunk a támadásban, jobb helyzeteket választottunk ki, és az agresszív védekezés is a felszínre tört. Összességében gratulálok a csapatnak. Bő rotációval tudtunk játszani és mindenki tudott élni a lehetőséggel. Sok munka áll még előttünk, a következő hetekben dolgozunk, hogy még összeszedettebb legyen a játékunk. Köszönjük a szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket, egy hét múlva újra találkozunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában