Női kosárlabda

2023.11.22. 19:33

Euroliga – Tizenkét ponttal kapott ki a tartalékos SERCO UNI Győr a tavalyi finalista otthonában

Az első negyed után még 11 ponttal a SERCO UNI Győr vezetett, majd a zárószakaszban húsz pont hátrányban is volt, de összességében helyt tudott állni a több kulcsembert is nélkülöző csapat a tavalyi Euroliga-finalista Mersin otthonában. 

Kisalföld.hu

Törökék (zöldben) nagyot küzdöttek, de végül veresget szenvedtek.

Fotó: fiba.basketball

Cukurova Basketbol Mersin–SERCO UNI Győr 75–63 (15–26, 24–9, 17–13, 19–15)

Mersin, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 6. forduló. V.: Mendoza (spanyol), Stan (román), Zanev (bolgár).

Cukurova Basketbol Mersin: CORNELIUS 8, IAGUPOVA 16/9, Yaya, WILLIAMS 14, Kiss V. 5/3. Cs.: Gulcan 2, Studer 2, MABREY 20/12, Atas 6, Epoupa 2, Yalcin. Edző: Osman Olcay Orak.

SERCO UNI Győr: Slocum 5/3, DUBEI 13/3, Bach 11, TÖRÖK Á. 11/3, GOREE 11/9. Cs.: Dombai 10, Hegedűs 2. Edző: Cziczás László.

A meccs előtt jó hírekről számolt be a győri klub: a vasárnapi, NKA Universitas Pécs elleni mérkőzésen megsérült Kristine Anigwe és Ruff-Nagy Dóra esetében sincs nagyobb baj, ugyan a törökországi mérkőzést kihagyták, a klub szakembereivel végzik Győrben a rehabilitációs munkát, és várhatóan hamarosan ismét pályára léphetnek.

Diamond Miller felépülése ugyanakkor a tervezettnél hosszabb időt vesz igénybe, miután artroszkópos porcműtétet hajtottak végre a sérült térdén. Ennek rehabilitációja közel 6 hetet vesz igénybe, addig is minnesotai csapattársa, Bridget Carleton veszi át helyét a csapatban. A 26 éves játékos válogatott szinten a kanadai nemzeti együttessel 2017-ben megnyerte az Amerikai Kontinens tornát, majd két évvel később ezüstéremig jutott.  A WNBA-ben 2019-ben, a második kör 21. helyén kelt el a Connecticut Sun együtteséhez, ahonnan később a Minnesota Lynx igazolta magához, és csapattársa lett Diamond Millernek, valamint Juhász Dorkának is. Korábban játszott az ausztrál Townsville Fire együttesében, tavaly pedig a spanyol Perfumerias Avenida együttesét erősítette.

A mérkőzésen sokáig nem látszott, hogy tartalékos a SERCO UNI Győr, az első negyed végén 11 ponttal vezetett (16–27). A második tíz percben fordított ugyan a Mersin, de jelentős különbséget nem tudott kiépíteni. A harmadik tíz perc is kiegyenlített volt, a negyedikben viszont kicsit kinyílt az olló (70–50). Ekkor félő volt, hogy beleszalad egy nagyobb vereségbe a győri csapat, de összeszedte magát annyira, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, melynek győzelmét azonban nem tudta már veszélyeztetni.

A győriek vasárnap 17 órakor hazai pályán a TFSE-MTK elleni bajnokival folytatják szereplésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában