Jótékonyság

2023.11.05. 11:48

A Győri Audi ETO KC szurkolói is segíthetnek

A Győri Audi ETO KC számára kiemelkedő fontosságú a társadalmi szerepvállalás, ennek apropóján a november 18-i, Bietigheim elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a klub adománygyűjtést szervez az állami gondoskodás keretei között élő gyermekek részére.

Kisalföld.hu

A győri női kézilabdaklub a Győr-Moson-Sopron megyei Gyermekvédelmi Központtal folytat együttműködést, melynek keretében kétféle tevékenységet indított el a 2023/24-es szezonban.

– Az „Adjunk élményt a gyermekeknek” kezdeményezés apropója, hogy a jó élmény minden gyermeket egyaránt megillet függetlenül attól, milyen környezetben él. Szeretnénk, ha ezek a gyermekek egy-egy mérkőzés erejéig kicsit ki tudnának szakadni a mindennapokból, ezért minden hazai bajnoki mérkőzésünkön vendégül látunk otthonokban nevelkedő fiatalokat. Szeretnénk, ha motivációt, erőt tudnának meríteni a mérkőzésen lévő szurkolásból, a pályán tapasztalt összefogásból, összetartásból. Továbbá adománygyűjtést is szervezünk, hogy a gyermekeket azzal ajándékozhassuk meg, amire szükségük van és még inkább, aminek örülnek” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető a klub honlapján.

– Nagyon örülünk, hogy a korábban már elindult együttműködés a gyermekvédelmi központ és a Győri Audi ETO KC között újra indult. Az intézmény költségvetése meglehetősen szoros, így minden olyan adománynak nagyon örülünk, amellyel az ellátott gyermekek mindennapjait tudjuk kicsit színesíteni. Kiemelt fontosságú, hogy változatos élményekhez tudjuk hozzájuttatni a gyerekeket, amire majd később szívesen emlékeznek vissza, amitől kicsit könnyebbé válhatnak a hétköznapok. Egy kézilabda-mérkőzés meglátogatása, az Audi Aréna Győrbe való látogatás nem mindennapi élmény, köszönjük, hogy ebben részesülhetnek gyermekeink” – nyilatkozta Bojtosné Tripolszki Margit, a Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettese.

A Győri Gyermekvédelmi Központ köszönettel veszi az alábbi használati eszközöket, tárgyakat: a nagyobbaknak kozmetikumok (főleg spray, parfüm, tusfürdő), sminkeszközök, a kicsiknek pelenka, popsitörlő, babaszappan, fürdető, illetve mindenkinek táblacsoki a mikuláscsomagokba.

Az adományokat november 18-án az Audi Aréna Győr bejáratainál elhelyezett gyűjtőpontokon lehet leadni a Győri Audi ETO KC–Bietigheim mérkőzésre előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában