Szabadidősport

2023.10.09. 11:48

Rekord nevezés a soproni futóversenyen

Páder Vilmos

Fotó: Tóth Zsombor

Minden idők legnagyobb létszámú nevezése futott be a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportja által szervezett versenyre. 

A hagyományos soproni félmaratonon mintegy 350 futó állt rajthoz, különböző távolságokon mérték össze tudásukat. Az izgalmas és különleges atmoszférájú verseny 7, 14, 21 km-es egyéni, 14 km-es 2 fős, valamint 21 km 3 tagú váltóban zajlott. A rendezvénynek üde színfoltja volt, hogy a rajtnál és a célbaérkezésnél a jó hangulatot a hat fős Brass Line fúvószenekar fokozta, így a futóknak kellemesebben telt a regenerálódási ideje. 

A versenypálya biztonságos kialakítása a történelmi városban jól vizsgázott. Megvolt a maga varázsa, mindenütt élénk érdeklődés kísérte a sportolókat. 

A félmaraton top számának első három helyezését egyéniben a férfiaknál Tordai Richárd, Komornoki Mihály és Molnár Krisztián, a nőknél Koronika Judit, Pajor Dóra és Szabó Klaudia nyerte. 

A díszes trófeákat és érmeket a város vezetése nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át, aki maga is teljesítette a 7 km-es távot. 

Kósa István, a szövetség elnöke: "Nagy öröm számunkra hogy évről évre nő a sportolók létszáma, ami bizonyítja az igények növekedését. Köszönet a város lakóinak a türelmükért, a rendőrségnek és a polgárőrségnek a balesetmentes helyszín biztosításáért."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában