Küzdősport

2023.10.14. 12:26

Kungfu-wushu országos bajnokság Mosonmagyaróváron - fotók

A Kungfu-wushu országos bajnokság második fordulójának ad otthont szombaton a mosonmagyaróvári UFM aréna.

Mészely Réka

Az országos bajnokság második fordulóján 140 versenyző méri össze tudását 23 egyesületből, több kategóriában.

– Külön megtiszteltetés a mai nap mindannyiunk számára, hiszen itt üdvözölhetjük hivatalosan először az augusztusban Kínában megrendezett 9. Kungfu Világbajnokság 16 magyar versenyzőjét. Csodálatos eredmények születtek, köztük két világbajnoki érem is. Engedjék meg, hogy köszöntsem Arutyunjan Aurora és Simon Viktória világbajnokokat! További dobogósaink a kínai világbajnokságon: Vizi Enikő, Nitas László Olivér és Arutyunjan Mária a 2. helyen, Szatai Zoltán pedig a dobogó harmadik fokán teljesített. Kiváló eredmények! – emelte ki köszöntőjében Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a megnyitón, aki gratulált a magyar versenyzői gárda többi tagjának, Arutyunjan Adelaidának, Arutyunjan Anna-Mariának, Balogh Barnabásnak, Herczeg Andrásnak, Horváth Dórának, Kardos Gábornak, Kun Enikőnek, Lobitz Adélnak, Nitas Kevin Jánosnak és Petőcz Leventének.

– Ők azok, akik mindannyiunk számára bebizonyították, hogy a kínai harci tornának igenis van létjogosultsága a magyar sportban, amely nemcsak küzdősport, hanem igazi harcművészet is egyben. Olyan magas fokú mozgásművészet és testkultúra, amely egy sajátos, az egészségre rendkívüli hatással bíró életmódot foglal magában, hiszen ez a sport az étkezéssel, a természetgyógyászattal és a filozófiai tudással is szoros összefüggésben áll – tette hozzá a képviselő.

Az országos bajnokságon a vendéglátó a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Egyesület. November 18-án szintén Mosonmagyaróvár ad otthont majd az országos bajnokság döntőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában