Női kosárlabda

2023.10.10. 20:07

Euroliga – Tizenegy ponttal kapott ki a SERCO UNI Győr a Bolognától – galéria

Hullámzó mérkőzésen 85–74-re kapott ki hazai pályán a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata az olasz Bolognától az Euroligában.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek nagy csatában maradtak alul.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–Virtus Segafredo Bologna 74–85 (16–20, 19–21, 21–19, 18–25)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 2. forduló, 500 néző. V.: Tomic, Mikulic (horvátok), Jovanic (bosnyák).

SERCO UNI Győr: SLOCUM 8/6, Bach 2, MILLER 24/12, Goree 10/6, ANIGWE 13/3. Cs.: Dombai 4, Ruff-Nagy D. 4, Török Á. 9/9. Edző: Cziczás László.

Bologna: DOJKIC 16/6, Pasa 2, ZANDALASINI 9, Cox 4, ANDRE 24. Cs.: RUPERT 17/6, Peters 10/6, Consolini, Orsili, Del Pero 3/3. Edző: Pierre Vincent.

Dubei Debóra hiányzott a győri csapatból. A válogatott játékosnak a BEAC elleni bajnokin nyúltak bele a szemébe, csütörtökön lesz újabb vizsgálat, mely eldönti, mikor térhet vissza a kosaras.

 

Két és fél percig kellett várni az első győri kosárra, azt Diamond Miller szerezte triplából. Kis szépséghiba, hogy akkor már 10–0 volt a vendégeknek. Cziczás László ki kérte első idejét (4. perc: 6–14). Egy 6–0-val szorosabbá is vált a találkozó, meg is zavarodtak kicsit az olaszok. Óriási harc dúlt a pályán minden lehetőségért, labdáért. A negyed legvége szép egyéni megmozdulás után Ruff-Nagy kosarával zárult (16–20).

A második szakasz Török triplájával kezdődött, de megint nőtt pár ponttal a különbség (14. perc: 19–24). Slocum triplája nagyon fontos volt, nem sokkal később pedig már csak egy pont távolságra voltak a zöld-fehérek ellenfelüktől (27–28). Mielőtt reménykedhettek volna győri oldalon, a Bologna megint közé tett pár pontot (17. perc: 29–35). A nagyszünetre is maradt a hat pont a két csapat között (35–41).

A 23. percben sikerült kiegyenlíteni, de a Bologna pillanatok alatt csinált egy 8–0-ás rohamot. Nem sokkal később a lélektanilag fontos tíz pont fölé nőtt a győri hátrány (46–58). Innen az UNI Győr csinált egy 10–0-át, a záróetap előtt 56–60 volt az állás.

Ebben megint elléptek a vendégek (59–71), de izgalmassá már nem tudta tenni a találkozót a SERCO UNI Győr, mely ezúttal is becsülettel küzdött, de kénytelen volt fejet hajtani az esélyesebb és rutinosabb ellenfele előtt.

Cziczás László: – A rutin diadalmaskodott felettünk. Más szintet képviselnek ezek a csapatok, mint amihez szoktunk a magyar bajnokságban. Arra kell felhasználnunk ezeket a mérkőzéseket, amelyekből profitálni tudunk az NB I-ben. Nem értünk még össze, csapattá kell kovácsolódni, ezen dolgozunk a következő hetekben.

Diamond Miller: – Még mindig tanuljuk egymást a pályán. A védekezésben kell javulni, mikor hátrányban vagyunk pár ponttal, nem érezzük a kritikus pillanatokat, hogy átlépjünk az árnyékunkon. Az út elején vagyunk, ezen kell dolgoznunk.

Pierre Vincent: – Nagyon kemény meccs volt, keményen meg kellett küzdeni a győzelemért. Úgy tudtunk győzni, hogy hárompontos vonalról elég rosszul dobtunk. Védekezésben jól kontrolláltuk a játékot, a győriek kilencven körüli pontátlagát le tudtuk szorítani.

Olbis Andre: – Nehéz ellenféllel játszottunk jó meccset, tavalyhoz képest sokat fejlődtünk, mert tavaly hasonló meccseket elbuktunk. Most örülünk a győzelemnek, megyünk tovább ezen az úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában