Labdarúgás

2023.10.13. 18:11

Dunaszerdahelyen győzött az ETO FC Győr

A válogatott mérkőzések miatti szünetet kihasználva az ETO FC Győr NB II-s labdarúgó-csapata Dunaszerdahelyen, a DAC otthonában lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A magyar másodosztály listavezetője Riquelme góljával egygólos győzelmet aratott.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek egy góllal nyertek.

Fotó: eto.hu

FC DAC 1904–ETO FC Győr 0–1 (0–0)

Dunaszerdahely, MOL Aréna, felkészülési mérkőzés.

FC DAC 1904: Petras – Pinto, Risvanis, Brunetti, Mendez (Andzouana, 70.), Kácer (Dimun, 57.), Herc, Gavric (Kasa, 21.), Redzic (Demjanovic, 70.), Trusa (Goure, 70.), Barisic (Owusu, 85.). Vezetőedző: Adrian Gula.

ETO FC Győr: Pap – Lacza (Vera, 60.), Kovács M. (Szépe, 60.), Koncz (Szujó, 29.), Boldor (Keresztes, 29.), Vianna (Csontos, 80.), Kiss M. (Skvarka, 60.), Tóth R. (Tudor, 80.), Riquelme (Herczeg, 80.), Diarra (Bumba, 60.), Kröhn (Csóka, 46.). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Riquelme (72.).

A 8. percben Tóth R. labdaszerzése után Diarra lövését blokkolták a hazaiak. Egy perccel később Kacer próbálkozott egy távoli bombával, lövése kevéssel ment a kapu mellé. A 33. percben Kiss M. szánt lövésre magát jó huszonöt méterről, ám Petrasnak nem okozott gondot. Öt perccel az első félidő vége előtt Kiss M. végzett el szögletet a jobboldalról, ami középen Riquelmét találta meg, ám hosszan vette át a kapu előterében, így a hazaiak fel tudtak szabadítani. A következő percben nagy tűzijáték alakult ki a DAC kapuja előtt, előbb Kröhn lövését védte Petras, majd Riquelme csavarása szállt el kevéssel a kapu fölött. A 45. percben Kröhn lapos lövése kerülte el a kaput. A második játékrész első lehetősége a hazaiak előtt adódott, egy jobboldali beadást Kasa csúsztatott kapura, ám Pap magabiztosan gyűjtötte be a labdát. A 68. percben Redzic vitte középre a labdát, centerezésére Trusa érkezett, aki nagy helyzetben fölé lőtt. A 72. percben Riquelme támadott le eredményesen, labdát szerzett a DAC tizenhatosán belül, eltolta Petras mellett, majd a hálóba gurított. 0–1. Két perccel később Skvarka adott középre, ahol Tóth R. próbálkozott sarokkal, ám nem okozott nagyobb veszélyt. A 80. percben egy beadást követően Kasa tudott fejelni, csúsztatása a kapufa tövéből pattant a vonalon kívülre. A 84. percben Barisic lőtt centikkel a kapu mellé.

Antonio Munoz: – Hasznos edzőmeccset játszottunk, élesben kipróbálhattuk azokat a taktikai elemeket, amiket edzésen gyakorolunk. A csapat teljesítménye kiváló volt, emellett sikerült jó eredményt elérnünk. Innentől már a következő bajnokira fókuszálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában