Női kézilabda BL

2023.09.23. 18:25

Négy góllal győzött Bukarestben a Győri Audi ETO KC

Végig vezetve fontos két pontot szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi-ETO, mely ezúttal a CSM otthonában nyert 27–23-ra.

Kisalföld.hu

Stine Oftedal vezére volt a győri csapatnak.

Fotó: EHF

CSM Bucuresti–Audi-ETO 23–27 (12–14)

Bukarest, Polyvalent Hall, női Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló, 3500 néző. V.: Merz, Kuttler (németek).

CSM: Glauser – Jensen, Flippes 4, Zaadi 2, Pintea 1, NEAGU 5/1, Dindiligan 1. Cs.: E. Erikkson (kapus), Ingstad 2, Rotaru, Arnzten 4/2, Kobylinska 2, Guttierez 2. Edző: Adrian Vasile.

Audi-ETO: Toft – Hovden 2, RJU 5, Oftedal 2, BRATTSET DALE 7, Haugsted, SZÖLLŐSI-SCHATZL 4. Cs.: Duijndam (kapus), Gros 3/3, Nze Minko 1, Győri-Lukács 1, Broch, Blohm, De Paula 2. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3. Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

A legutóbb bronzérmes győriek a francia Brest Bretagne idegenbeli és a Debrecen hazai legyőzésével rajtolt, a bukarestiek pedig vendéglátóként nyertek a dán Odense ellen, majd kikaptak a német Bietigheim otthonában.

A zöld-fehérek szerezték a találkozó első két gólját, negyedóra után pedig 9–4-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a román rivális innen zárkózott fel egy találatra (10–11). A dán tréner időt kért, és bár egyenlített a házigazda (11–11), szünetre kétgólos győri fórral vonultak a felek.

A második játékrész elején 16–16-nál újra egyenlített a román együttes, ezt követően azonban újfent ellépett néhány találattal a magyar csapat, amely már nem engedte ismét visszazárkózni ellenfelét.

Az európai szövetség honlapja alapján a legeredményesebb Kari Brattset lett hét góllal, csapattársa, Rju Un Hi ötször volt eredményes, akárcsak a hazaiakat erősítő Cristina Neagu.

Adrian Vasile: – Ezúttal egyértelműen az ETO volt a jobb csapat. Tudtuk, hogy az idény elég korai szakaszában máris nagy kihívással kell szembenéznünk. Tisztában voltunk vele, hogy megvan bennük a minőség és a stabilitás, de bíztunk magunkban. Sajnos, ha egy ilyen szintű ellenfélnek túl sok rést hagysz, akkor az kihasználja. Nehéz megemészteni ezt a mérkőzést, de legalább a jó dolgok mellett rámutat azokra a hiányosságokra is, amelyekben fejlődnünk kell.

Ulrik Kirkely: – Köszönet a CSM-nek ezért a kemény mérkőzésért, azt kaptuk, amit előzetesen vártunk. Rengeteg kimagasló egyéni képességű kézilabdázó és két rivális hatvan percig tartó küzdelme volt ez, főleg azokban a szakaszokban, amikor mi szenvedtünk, ők pedig jól mentek hét a hat ellen. Összességében úgy érzem, többé-kevésbé keményen védekeztünk ezen a mérkőzésen, és fontos pillanatokban jöttek a védések.

Stine Oftedal: – Rengeteget készültünk erre a találkozóra, pontosan tudtuk, nem elég jól játszani a Bukarest ellen, végig fontos volt, hogy a koncentrációnkat fenn tudtuk tartani. Voltak olyan pillanataink, amikor kissé alábbhagyott a lendületünk, de fejben erősek voltunk, ezért hamar le tudtuk küzdeni ezeket a periódusokat. Örülök, hogy nyerni tudtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában