Férfi kosárlabda

2023.09.29. 21:20

NB I – Kár a második negyedért, kikapott a Sopron KC

Három negyedet megnyert, de a másodikat annyival elveszítette a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata, hogy a mérkőzést három ponttal elbukta.

Kisalföld.hu

A kék mezes soproniak nagyot hajráztak, de mégis kikaptak.

Fotó: Réti Attila

Kecskemét–Sopron KC 83–80 (22–26, 29–6, 14–20, 18–28)

Kecskemét, NB I-es férfimérkőzés, 500 néző. V.: Győrffy, Söjtöry, Nyilas.

Kecskemét: Sinik 4, BOUGES 17/12, Ivkovic, DRAMICANIN 18/6, KARAHODZIC 16. Cs.: WITTMANN 11/6, Lawrence 10, Kucsera, Tóth B. 6. Edző: Forray Gábor.

SKC: NICHOLS 21/6 , MESZLÉNYI 4, GRIFFIN 23/9, DA SILVA 13/3, Molnár 9. Cs.: Csendes 3/3, Banyard 6,  Sitku 1 Polster, Schöll. Edző: Bors Miklós.

A fiatal Meszlényi bátor, ügyes kosarával kezdődött a találkozó, majd Griffin parádézott. Állva hagyták ellenfelüket a 12–2-vel kezdő, a beteg Fazekas és a sérült Archibald nélkül felálló soproniak. Wittmann triplája lendítette előre a Kecskemétet, majd a negyed hajrájában soproni eladott labdáknak és kihagyott büntetőknek, no meg Karahodzic kosarainak köszönhetően feljöttek négy pontra. A második szakasz elején váltva estek a kosarak, majd a közepén egyik pillanatról a másikra szétesett az SKC játéka. Védekezésben lemaradtak, támadásban pedig sorra adták el a labdákat a vendégek, és ezt a Kecskemét Bouges vezetésével egy 18–0-ás rohammal büntette, és a szünetben 19 ponttal vezetett.

A második félidőt Nichols vezetésével 6–0-val kezdte az SKC, majd állandósult egy 15 pont körüli hazai vezetés. Az irányító szinte egymaga próbálta versenyben tartani a soproniakat, akik a szakasz hajrájában Griffin kosarával 11 pontra jöttek föl, a záró szakasz 13 pontos hazai vezetésről indult. A záró szakasz elején váltva estek a kosarak, majd Griffin és Da Silva magára talált, a Kecskemét pedig megzavarodott. Bár Dramicanin beemelt két triplát, a végjátékban 1 pontra feljött az SKC, de fordítani nem tudott.

Bors Miklós: – Nagyon jó kezdést teljes összezuhanás követett a második negyedben, elvesztettük a lepattanócsatát, sok labdát adtunk el, kihagytuk a büntetőket, szétesett a védekezés, teljes dekoncentráltság lett úrrá a csapaton. Szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, a második félidőre teljesen más szellemben játszott a társaság, és hogy a nagy hátrányból szorossá tudtuk tenni a meccset, az mindenképpen elismerésre méltó. Mondhatnám, hogy voltak hiányzóink, és van, aki csak pár napja érkezett, a tizenkét kihagyott büntető megbosszulta magát, de olyan mérvű szétesés, amilyet a második negyedben mutattunk, megengedhetetlen. A Szolnok ellen próbálunk javítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában