Női kézilabda

2023.09.10. 18:12

Idegenbeli egygólos sikerrel kezdte a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO KC

Hullámzó mérkőzést játszott a francia Brest Bretagne otthonában a Győri Audi ETO KC, mely végül egy góllal jobbnak bizonyult ellenfelénél, így sikerrel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét.

Kisalföld.hu

Szöllősi-Schatzlék alaposan megizzadtak a két pontért Franciaországban.

Fotó: ehfcl.com

Brest Bretagne–Audi-ETO 23–24 (14–16)

Brest, Arena de Brest, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, A csoport, 1. forduló, 3552 néző. V.: Braseth, Sundet (norvégok).

Brest: Filter – Toublanc 4/2, Jarrige 1, JAUKOVIC 3/1, Foppa 3, Carlson 2, Lassource 1. Cs.: FOGGEA (kapus), MASLOVA 6, Barbosa 1, Freriks 2, Faure, Delaye. Edző: Pablo Morel. 

Audi-ETO: TOFT – Hovden 2/1, GROS 6/2, Oftedal 1, BRATTSET DALE 5, Nze Minko 4, Szöllősi-Schatzl 2. Cs.: Duijndam (kapus), De Paula 2, Broch, Rju 1, Blohm, Győri-Lukács 1, Haugsted. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3. Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

A győriek szerdán meglepetésre 33–30-ra kikaptak Mosonmagyaróváron, a Franciaország észak-nyugati részén fekvő Brestbe pedig váratlan nehézségek és viszontagságok közepette, 24 óra alatt tudtak elutazni. Keretükből Veronica Kristiansen, Fodor Csenge és Silje Solberg hiányzott.

A rossz előjelek ellenére kiválóan kezdtek a vendégek, a 7. percben már 6–2-re vezettek, és bár csakhamar egyenlített a Brest (8–8), az ötszörös BL-győztes győriek időkérés nélkül rendezték soraikat, újra hatékonyan védekeztek és a meccs harmadánál megint négy találattal jobban álltak. A szünetben 16–14-re vezetett az ETO, amely a második felvonásban sem tudott megnyugtató előnyt kialakítani.

Ekkor mindkét csapat védekezése remekül működött, ezért nem volt látványos a játék, sokkal inkább küzdelmes, és a megszokottnál kevesebb gól született. Az utolsó percben a Brest egyenlíthetett volna, a győriek bebiztosíthatták volna a győzelmét, de egyik csapat sem talált a hálóba, így a vendégek megőrizték egygólos előnyüket.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, öt döntetlen mellett ötödször nyert az Audi-ETO, mely jövő szombaton a Debrecent fogadja a BL csoportkörének második fordulójában.

Ulrik Kirkely: – Természetesen nagyon örülünk a két pontnak, minden elsimerést megilletnek a hazaiak, mert nagyon jól felkészített csapat. Hullámzó volt mindkét együttes játéka, lehetett érezni, hogy az dönt, ki tudja az utolsó perceket kontrollálni. Szerencsére ez nekünk sikerült jobban, így meg tudtuk nyerni ezt a roppant fontos találkozót, hiszen a BL első meccse mindig különleges.

További eredmények – A csoport: DVSC–Sävehof (svéd) 32–29, Buducnost (montenegrói)–Bietigheim (német) 22–27, CSM Bucuresti (román)–Odense (dán) 28–24. B csoport: FTC–Metz (francia) 25–38, Esbjerg (dán)–Rapid Bucuresti (román) 30–28, Lubin (lengyel)–Krim Ljubljana (szlovén) 18–36, Ikast (dán)–Vipers (norvég) 30–26.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában