Labdarúgás

2023.09.21. 16:27

Dunaszerdahelyen hosszabbítottak a korábbi ETO-játékossal

"Klubunk vezetősége megegyezett a 20 éves magyar középső védővel, Csinger Márkkal az eredeti szerződésének a további két szezonra szóló meghosszabbításában" - adja hírül a dac1904.sk.

A húszéves védő 2022 júliusában az olasz SPAL együttesétől igazolt Szerdahelyre, 2025 nyaráig szóló szerződést kötve. A DAC vezetősége és a 21 éven alatti magyar válogatott tagja most egyezségre jutottak az együttműködés meghosszabbítását illetően, így az új kontraktusa további két évig, tehát 2027. június 30-ig érvényes.

Csinger a tavalyi szezont Győrben töltötte vendégjátékosként, ahonnan a jelenlegi idény előtt a DAC A-csapatához került. Sárga-kékben eddig hat bajnoki találkozón lépett pályára, egy-egy alkalommal az Európa Konferencia Ligában és a Slovnaft Cup-ban is szerephez jutott.

Nagyon boldog vagyok, amiért a klub ennyire bízik bennem. Erre egyúttal kötelezettségként és annak a jeleként tekintek, hogy a DAC a jövőben is számít a szolgálataimra, ami nagyon kellemes érzés. Az első szerződésem aláírása óta eltelt tizennégy hónap alatt sok minden történt és bízom benne, hogy az elkövetkező években is sok csodálatos pillanatot élünk majd meg

 – jelentette ki a szerződés-aláírást követően Csinger Márk.

„Márk 2022 nyara óta tagja a klubjainknak, amikor is a SPAL csapatától a DAC-hoz igazolt. Megegyeztünk vele és a képviselőivel, hogy az ETO-n keresztül egyengetjük az útját. Győrben remek benyomást keltett játékával és megmutatta a keménységét, a karakterét, a vezetői képességeit és az elkötelezettségét. Mindezeknek köszönhetően rögtön a felnőtt labdarúgásban eltöltött első évében csapatkapitány lett. Ha most visszatekintünk erre, biztosan nem véletlenül történt így. A szezon közben elszenvedett néhány sajnálatos sérülés és a nyári, közel sem tökéletes felkészülés ellenére beverekedte magát együttesünk kezdőcsapatába és hétről hétre bizonyítja, mire képes. Örülünk, hogy sikerült szerződést hosszabbítanunk Márkkal és nagyon várjuk a közös fejlődést” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában