Női kézilabda

2023.09.22. 09:36

Bukarestbe is a győzelemért utazik a Győri Audi ETO KC – videó

Az EHF női Bajnokok Ligája 3. fordulójában a CSM Bukarest együtteséhez látogat a Győri Audi ETO KC csapata. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik, a Sport1 TV élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Yvette Broch nehéz mérkőzésre számít a román fővárosban.

Fotó: Dömötör Csaba

„Egyre jobban tudjuk fenntartani hosszabb ideig a koncentrációnkat a mérkőzések alkalmával. A szerda esti magyar bajnoki találkozón ezzel is elégedett voltam. A CSM Bukarest megint más kaliberű csapat, mint amilyenekkel eddig találkoztunk a szezon során. Sok kiváló egyéni képességű játékossal rendelkeznek, ezért nem számítok egyszerű meccsre ellenük szombaton” – fogalmazott várakozásairól Ulrik Kirkely, a győriek vezetőedzője.

„Ez igazi rangadó lesz, ezért várom már annyira, hogy pályára léphessek szombaton. Tudjuk, a legjobbunkat kell hoznunk a pályán, hogy legyőzzük a CSM Bukarest együttesét és haza tudjuk vinni a pontokat. Úgy érzem, a csapat készen áll egy ilyen fontos mérkőzésre” – vélekedett Yvette Broch.

A CSM Bucuresti együttesét 2007-ben alapították a román fővárosban. A Tigrisek becenévre hallgató csapat mára már Románia egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alakulatává nőtte ki magát. Székhelye az 5300 fő befogadására alkalmas Sala Polivalenta.

A CSM a 2010/11-es idényben szerepelt először a román első osztályban, fennállása óta hat román bajnoki elsőséget és két második helyet, valamint 6 kupagyőzelmet is szerzett. Első bajnok címét a 2014/15-ös szezonban ünnepelhette. A következő, 2015/16-os idényben először indult az EHF Bajnokok Ligájában, amit végül meg is nyert. Érdekesség, hogy az döntőben a Győri Audi ETO KC-t győzte le hétméteresekkel.

A jelenlegi keretben két egykori győri játékos, Laura Glauser és Crina Pintea is szerepel. Vezetőedzőjük 2019 óta a bukaresti születésű Adrian Vasile. Az együttesbe újonnan érkezett Vilde Ingstad a Team Esbjergből, Laura Flippers a Paris 92-ből, Monika Kobylinska a Brest Bretagne-tól, Jennifer Gutiérrez a városi rivális Rapid Bukaresttől, Trine Ostergaard pedig a Bietigheimtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában